Ивайло Калфин призна, че между АБВ и ГЕРБ е имало тайна договоркаИвайло Калфин издаде, че ГЕРБ и АБВ са се разбрали още преди срещите за съставяне на кабинет

Ивайло Калфин призна за тайна договорка между ГЕРБ и АБВ! както знаете, от доста време в родното медийно пространство се говори, че двете партии са се разбрали нещо още преди проведените помежду им срещи, на които да се дискутира съставянето на кабинет. По време на заседанието на АБВ в Народното събрание тази вечер обаче Ивайло Калфин разкри, че двете партии са се били уговорили с ГЕРБ предварително.

[caption id="attachment_427022" align="alignright" width="300"]Ивайло Калфин Ивайло Калфин[/caption]

А уговорката е била следната - АБВ да подкрепят правителство, оглавено от ГЕРБ, но при условие, че от партията на Георги Първанов се включат в изпълнителната власт. Уговорка, която по всичко личи, че ще бъде изпълнена. Както знаете, малко по-рано днес беше обявено, че ГЕРБ са постигнали съгласие с Реформаторския блок и АБВ за съставяне на кабинет, оглавен от Бойко Борисов като министър-председател.

Освен това стана ясно, че Реформаторите също ще имат няколко министри, а голямата изненада беше новината, че човек на АБВ също ще заеме министерски пост. Спряганият ресор се оказа социалното министерство, а самото име на Ивайло Калфин беше оповестено като евентуален следващ министър на труда, предават от vsekiden.com.

Той не отхвърли тези твърдения, но заяви, че към момента никой не е разговарял с него. Той разкри още, че тази вечер в централата на АБВ е постъпило формалното предложение от ГЕРБ да се запознаят с програмната декларация. Отговорът на който се очаква утре.

Лидерът на Реформаторския блок Радан Кънев също не пожела да коментира слуховете за бройката министерски кресла, които ще бъдат заети от неговите хора, уточнявайки, че това е работа на премиера.