Самозапалването в Сандански не е било целенасочено, съмняват се от органите на редаСамозапалването в Сандански изправи на нокти страната

Самозапалването в Сандански не е било целенасочено, а нещастен случай. Това е една от версиите, по които работят органите на реда. Според източници, близки до полицията, униформените се съмняват, че запалването на мъжа, който лумна в двора на църквата "Свети Козма и Дамян" в града, не е било умишлено. Напълно възможно е анцугът на поредната жива факла просто да се е подпалил от кандило, намиращо се на двора в Божия храм.

[caption id="attachment_427013" align="alignright" width="300"]Самозапалването в Сандански може и да е било нещастен случай Самозапалването в Сандански може и да е било нещастен случай[/caption]

Припомняме ви, че малко по рано днес стана ясно, че в Сандански има нов случай на самозапалване. Новината беше официално потвърдена и от полицията в града. По първоначални данни, става въпрос за мъж на 48 години, на име Николай М. От Спешния център в града обаче изненадващо са обявили, че жертвата е на 25 години. В последствие се оказало, че действително самозапалилият се мъж е 48-годишният Николай, който, според местните, е страдал от психично разстройство и доста често е обикалял сам както двора на църквата, така и намиращите се наблизо гробища.

Именно човек, намиращ се на гробищата, е видял горящия мъж и се е втурнал незабавно да му помага. Николай е с над 25% изгаряния, основно по ръцете, гърба и гърдите си. Пострадал е и мъжът, който се е опитал да му помогне, чиито ръце са обгорели. Инцидентът се е случил малко преди 17 часа тази вечер, а състоянието на мъжът-факла е изключително тежко. Животът му е в опасност, съобщиха от "Пирогов", където е бил откаран незабавно.

Все още липсва официална информация дали самозапалването е нещастен случай или става въпрос за верижна реакция след като вчера фотографкта Лидия Петрова си драсна клечката пред президентството, предават от Агенция ПИК.