Михаел Шумахер не се възстановява толкова добре, колкото се очаквашеМихаел Шумахер няма да живее повече от няколко години, скептичен е специалист от Формула 1

Михаел Шумахер си отива бавно, но сигурно. Това е мнението на един от изтъкнатите лекари от Формула 1 Гари Харстейн. Специалистът дълги години работеше като медицинско лице във Формула 1 и беше помолен да коментира ситуацията около пилота, който пострада тежко при ски спускане в края на декември миналата година.

[caption id="attachment_426940" align="alignright" width="300"]Михаел Шумахер може и да не се възстанови Михаел Шумахер може и да не се възстанови[/caption]

Според доктор Харстейн еуфорията около изписването на пилота от клиниката в Лозана и изпращането му за домашно лечение е прекалена. Специалистът призова хората да бъдат реалисти и да не вярват твърде много на новините, които описват възстановяването на Михаел Шумахер като някакво чудо. Харстейн е категоричен, че макар Пилето действително да бележи напредък в лечението си, е нереалистично да се очакват някакви невероятни резултати.

Нещо повече, заради тежката травма и дългите месеци в кома, седемкратният шампион от Формула 1 ще трябва тепърва да се учи да прави най-елементарни неща като да чете, да ходи и да говори. Харстейн е скептичен и по отношение на оздравяването на пилота. Според доктора няма никакъв шанс Шуми да се възстанови напълно. Специалистът се съмнява, че състоянието на легендата от Формула 1 изобщо ще се подобри някога. Пред английският вестник "Дейли Мейл" той прави мрачна прогноза, че на Михаел Шумахер му остават не повече от няколко месеца, в най-добрия случай - години, живот, предават от Агенция ПИК.

"Хората трябва да разберат, че е време да се сбогуват с него", песимист е Харстейн.

Припомняме ви, че Михаел Шумахер пострада тежко при падане със ски в края на декември миналата година в курорт във Френските Алпи. Пилотът удари лошо главата си в камък и изпадна в кома, в която лекарите го поддържаха в продължение на половин година.