Реформаторите ще внесат предложенията си по-късно днес

Днес Реформаторите ще внесат предложенията си за министри.

В сутрешния блок на БНТ, Найден Зеленогорски от редиците на Реформаторите уточни, че все още доуточняват предложенията и подчерта, че спекулациите в медиите се разминават много с тях. Финалният етап на преговорите между ГЕРБ и Реформаторите е насрочен за 13 ч. днес в парламента. По време на тези преговори трябва да бъдат избистрени подробностите около новото правителство.

[caption id="attachment_426926" align="alignright" width="287"]Реформаторите ще внесат предложенията си по-късно днес Реформаторите ще внесат предложенията си по-късно днес[/caption]

Найден Зеленогорски подчерта, че за Реформаторите участието в правителството преди всичко е отговорност, а не министерски постове. Той посочи, че за тях не е важно колко министерски кресла ще имат. Въпреки това той подчерта, че имат подходящи кандидатури за всички министерства. В крайна сметка обаче ГЕРБ са първа политическа сила и Реформаторите са длъжни да се съобразят с този факт. Зеленогорски разкри, че ще предложат пет кандидатури за министри. Той не пожела да влиза в конкретика с имена и министерства, но посочи, че съдебната реформа е изключително важна за тях. Представителят на Реформаторите бе категоричен, че са много отговорна политическа сила и ще направят така, че страната ни да има стабилно управление, както и да бъдат осъществени важни реформи.

По отношение на информацията, че ще става министър на регионалното развитие и благоустройството, той бе категоричен, че това е чиста проба спекулация. Найден Зеленогорски обаче издаде, че сферите, за които предлагат министри, са тези, които се нуждаят от най-големи реформи. Той твърди, че в блока вече са постигнали пълно съгласие за кандидатурите за министри, които ще предложат по-късно днес. Ако по някакъв начин мандатът стигне до Реформаторите, то тогава ще излъчат Радан Кънев за министър-председател, категоричен е Зеленогорски. В случая обаче ГЕРБ са първата политическа сила и те трябва да понесат цялата отговорност за съставянето на правителство. В заключение Найден Зеленогорски посочи, че темата за Бойко Борисов и премиерския пост отдавна е изчистена, пише Блиц.