Нова версия сочи, че в смъртта на хубавата Валя имат пръст четири висши ченгета

Разследването на случая с хубавата Валя може да премине в ръцете на ДАНС.

Наблюдаващият прокурор Димо Маджаров обяви, че случаят с хубавата Валя може да бъде прехвърлен на ДАНС, ако има съмнения, че в смъртта й са замесени висши полицейски служители. Той подчерта, че ДАНС не са към системата на МВР, което на практика означава, че може да се вярва, че ще си свършат работата безпристрастно. Тези думи на наблюдаващия прокурор Димо Маджаров дойдоха в отговор към близките на хубавата Валя, които изразиха съмнения, че в смъртта й са забъркани четири висши ченгета.

[caption id="attachment_426906" align="alignright" width="300"]Нова версия сочи, че в смъртта на хубавата Валя имат пръст четири висши ченгета Нова версия сочи, че в смъртта на хубавата Валя имат пръст четири висши ченгета[/caption]

Припомняме, че сайтът „Аларма” публикува имената на въпросните висшестоящи полицейски служители, сред които фигурираше и името на ексшефа на полицията в Бургас – Милен Димитров. Той беше уволнен след смъртта на хубавата Валя, но тогава никой от Министерството на вътрешните работи не посочи конкретни причини за уволнението му. Делото с хубавата Валя все още е в МВР. По случая е определен нов разследващ полицай. Екипът, който се занимава със случая, е изцяло подновен. Наблюдаващият прокурор Димо Маджаров посочи, че е разговарял с новия екип, но не скри, че не е запознат с новата версия, според която в смъртта на хубавата Валя, са замесени висшестоящи полицейски служители.

Той успокои близките на Валентина Иванова, че дори тази версия да излезе вярна, това не трябва да ги притеснява, тъй като нещата по случая се разследват доста сериозно и няма начин да бъдат покрити. Димо Маджаров припомни, че в МВР има отдел „Вътрешна сигурност”, който е специализиран именно в разследването на подобни случаи. Наблюдаващият прокурор посочи, че ако има достоверни варианти, той ще разпореди при кой да отиде разследването. В заключение той посочи, че не разполага с информация дали експолицейския шеф Милен Димитров е разпитван по случая със смъртта на хубавата Валя, пише pik.bg.