Сергей Станишев е категоричен, че няма кредити или влогове в КТБ

Бившият председател на БСП Сергей Станишев е категоричен, че не е обвързан финансово със скандалната КТБ.

На официалната си страница в социалната мрежа Фейсбук, председателят на ПЕС публикува съобщение, в което подчертава, че спекулациите с КТБ няма да спрат, докато не бъде публикуван истинския списък. На страницата си в социалната мрежа, Сергей Станишев се жалва, че е прочел „поредната нагла лъжа за себе си”. Той подчертава категорично, че нито той, нито някой от фамилията му е имал кредит или пък влог в КТБ. Сергей Станишев посочва, че е декларирал всичките си доходи и спестявания пред Сметната палата при това доста години назад.

[caption id="attachment_426894" align="alignright" width="300"]Сергей Станишев е категоричен, че няма кредити или влогове в КТБ Сергей Станишев е категоричен, че няма кредити или влогове в КТБ[/caption]

Лидерът на ПЕС изтъква, че всеки, който се съмнява в думите му, би могъл да провери. Въпреки това Сергей Станишев е на мнение, че непрестанните спекулации около казуса КТБ няма да спрат, докато не бъде публикуван истинският списък на вложителите и докато представителите на политиката не спрат да използват тази тема за спорен личен и партиен имидж. Доскорошният лидер на БСП се пита кого ли обслужва създалата се ситуация около КТБ. Сергей Станишев подчертава, че ще настоява за опровержение и публично извинение от сайта, публикувал тази лъжа. За целта е изпратил нотариална покана до въпросния сайт.

Сергей Станишев е категоричен, че няма да се поколебае да потърси накърнените си права по съдебен ред, ако разпространението на подобни клевети продължи и занапред. Председателят на ПЕС възнамерява да изпрати писма до всички медии, които продължават да тиражират непроверени и неверни твърдения, накърняващи имиджа му.

Червеният депутат Ангел Найденов пък посочи, че в близко бъдеще не се очертава по-висока яснота за хората, които имат депозити. Той посочи, че не може да се каже дали фалитът на КТБ е единствената перспектива. От думите на Иван Искров обаче всички остават с впечатление, че именно това е правилният път, пише pik.bg.