Чудо в къщата-музей на Ванга

Чудо в къщата-музей на Ванга
5 (100%) 1 vote

Петричката пророчица Ванга продължава да върши чудеса дори и след смъртта си

Истинско чудо се случи в къщата на петричката пророчица Ванга.

Оказва се, че чудотворната икона, която е разположена в стаята, в която Ванга е приемала хората, нуждаещи се от пророческите й способности, сбъдва желания.
Екип на обществената телевизия в Македония дори засне филм за чудотворната сребърна икона на Св. Богородица, разположена в къщата музей на Ванга в Петрич.
Македонските телевизионери са останали безмълвни след като са прочели написаното в книгата за посещения. Именно в нея са описани множеството случаи, в които чудодейната икона е помогнала.

Петричката пророчица Ванга продължава да върши чудеса дори и след смъртта си

Петричката пророчица Ванга продължава да върши чудеса дори и след смъртта си

Иконата-чудо е била подарена още приживе на Ванга, уточняват работещите в къщата-музей в Петрич. Не е ясно обаче кой е истинският благодетел, отбелязва struma.com. Има известни предположения, че чудодейната икона е била подарена на петричката пророчица от дъщерята на Тодор Живков – Людмила Живкова.
Иконата е известна като „сребърната икона”, тъй като е с обков от чисто сребро.
Пред нея винаги мъждука пламъка на запаленото кандилце със свещ. Музейните работници твърдят, че пламъкът никога не загасва. За чудото, случващо се в къщата-музей на Ванга е бил известен и архиерейския наместник отец Ангел Кочев.

Божият служител обяснява случката с това, че по всяка вероятност духът на Ванга все още витае в къщата и поддържа пламъка жив.
Прави впечатление, че понякога пламъкът свети в различни цветове.
Случвало се е той да свети в жълто, но работниците в къщата-музей са забелязали, че преди важни събития или природни бедствия, той се оцветява в ярко червено.
Всички вече са наясно, че оцвети ли се пламъкът в червено, следват някакви страшни събития.
От доста време насам този пламък се е превърнал в ориентир за петричани.

Припомняме, че на 14 октомври бе отбелязана 20-та годишнина от освещаването на храма на пророчицата в Рупите.
Годишнината бе почетена от хиляди вярващи. По-късно бе изнесено и тържествено слово, посветено на различни истории от живота на петричката пророчица около построяването и освещаването на православния храм.

Коментари чрез Facebook

коментара

1 коментар to “Чудо в къщата-музей на Ванга”

  1. Angelina Mednikarova

    Ное. 04. 2014

    Ето, продължават измишльотините на алчните християнски църковни служители и тези които отговарят за къщата-музей на Ванга. Стига! Ванга сигурно се обръща в гроба, чувайки измишльотините ви! Откакто е починала кой ли не, пише книги, казва че се е срещал с нея и още кави ли не небивалици. А тези, които пийнали наблюдават пламъка в кандилото да понамалят количеството, за да не пламнат те!!!

Добавете коментар