Радан Кънев се опитва да го играе „твърда горна устна”

Председателят на ДСБ Радан Кънев, изтрещя тотално.

За това говори поведението му в последните няколко часа. Радан Кънев, за когото е всеизвестен фактът, че е човек на Иван Костов реши да отговори на офертата, която му бе отправена от ГЕРБ да стане премиер, пускайки в социалната мрежа Фейсбук клип на парчето на AC/DC – „Stiff Upper Lip”.

[caption id="attachment_426825" align="alignright" width="300"]Радан Кънев се опитва да го играе „твърда горна устна” Радан Кънев се опитва да го играе „твърда горна устна”[/caption]

Преводът на заглавието на това музикално парче е доста многозначителен. Именно поради тази причина е изключително подходящо за ситуацията, в която се намира Радан Кънев. Запознати посочват, че това е идиом, който в буквален превод означава "твърда горна устна". Човекът, притежаващ Stiff Upper Lip показва силата на духа в лицето на бедствие, или пък е способен да упражни голям самоконтрол в израза на емоции. Често пъти идиом се използва за описание на британци, които често пъти биват приети от другите култури като твърде неемоционални личности.

Идиомът се използва за описване на британци, които понякога се възприемат от други култури като неемоционални. Ако горната устна трепери, то това е знак за слабост, посочват специалисти и допълват, че именно от там идва изразът „твърда горна устна”. Когато тя започне да трепери, това е един от първите признаци, който издава, че човекът седящ срещу вас е уплашен или разтърсен от дълбока емоция. Тепърва предстои да разберем дали Радан Кънев ще успее да поддържа „твърда горна устна” до края на преговорите си с партията на Бойко Борисов.

Разбира се отговорът на ГЕРБ също не закъсня. Лидерът на партията публикува на страницата си в социалната мрежа парчето на Алое Блек – „Цъкаща бомба”, пише pik.bg. Песента гласи, че целият свят е заседание на цъкаща бомба, така че човек може да е спокоен и да продължи. Прави обаче впечатление онази част от превода, която глади, че тихата война е започнала. Очевидно стартът на тихата война между ГЕРБ и Реформаторите, е даден.