Росен Петров не се чувства „привично като депутат”

Народният представител от ББЦ, която наскоро се преименува на БДЦ – Росен Петров направи неочаквано и доста разтърсващо признание пред медиите.

Росен Петров призна в прав текст, че не се чувства „привично като депутат”. На въпроса дали съжалява за журналистическото харакири, което си направи, обявявайки на живо в ефира на bTV, принадлежността си към редиците на Николай Бареков, Росен Петров отговори отрицателно. Той обаче не крие, че към днешна дата телевизията много му липсва. Новоизлюпеният депутат изрази надежда, че един ден ще има възможността да се върне отново на телевизионния екран.

[caption id="attachment_426820" align="alignright" width="300"]Росен Петров не се чувства „привично като депутат” Росен Петров не се чувства „привично като депутат”[/caption]

Припомняме, че преди известно време, Росен Петров взриви ефира с признанието, че Турция представлява сериозна заплаха за България. Росен Петров припомни, че от доста години настоява да бъде сведено до минимум гласуването в Турция. Той посочи, че съгласно действащите закони, е необходимо да има повече от 40 заявления, за да бъде разкрита секция и над 400, за да бъде открита втора такава. В този ред на мисли Росен Петров недоумява как в град Чорло в Турция, където е било подадено едно единствено заявление, са били разкрити десет секции. Росен Петров извади на показ и друг проблем, който стои нерешен от години – двойното гражданство, подчертавайки, че никой не знае колко от хората имат двойно гражданство.

Няколко дни преди предсрочните парламентарни избори, Росен Петров заостри вниманието и върху причината, поради която Лютви Местан ходи на посешение при Ердоган. Политикът подчерта, че ДПС са гласували за него на президентските избори и Ердоган им връща жеста. Припомняме, че заради тесните отношения на Ердоган с председателя на ДПС – Лютви Местан, ББЦ (вече БДЦ) организираха блокиране на ГКПП „Капитан Андреево”. Тогава Росен Петров обясни, че блокирането на границата е символичен акт, тъй като практически, никой не е в състояние да промени резултатите на ДПС. Целта на БДЦ обаче бе да покажат на обществото, че нещата в страната ни не могат да продължават така и занапред, пише, пише pik.bg