В основата на преврата в БСП стои Георги Кадиев

В най-скоро време редиците на БСП може да бъдат разтърсени от преврат.

В основата на преврата, който се задава в БСП стои вечният опозиционер Георги Кадиев. Неуспелият кандидат за кмет на столицата отново напомни за себе си като се обърна с гневно писмо към ръководството на партията и колегите му. Писмото бе публикувано в личния му профил в социалната мрежа Фейсбук. Кадиев настоява председателят на БСП Михаил Миков да се развърти със секирата и да помете цялото Изпълнително бюро заради катастрофалните резултати, които партията отбеляза на провелите се предсрочни парламентарни избори.

[caption id="attachment_426788" align="alignright" width="300"]В основата на преврата в БСП стои Георги Кадиев В основата на преврата в БСП стои Георги Кадиев[/caption]

Георги Кадиев посочва в писмото си в социалната мрежа, че темата за промени в червените редици се е „позагубила” и подчертава, че вероятно това е и целта на някои личности. Той припомня, че след броени дни изтича едномесечния срок, който председателят на партията поиска, за да предложи някакви промени. В позицията си Георги Кадиев посочва категорично, че мимикрията на реформа, е равно на самоубийство на БСП. Според него промените, които ще се извършат трябва да бъдат всеобхватни, дълбоки и безкрайни, тъй като нещата далеч не опират до две-три имена. Той посочва, че като морален акт за загубата на изборите, Националният съвет на БСП също трябва да си подаде оставката. Освен това според Кадиев трябва да бъде насрочена отчетно-изборна кампания и нов конгрес с нови делегати, които да изберат ръководството.

Георги Кадиев е категоричен, че трябва да бъдат наложени нови, естествени лидери на общественото мнение, които не биха се крили на едно място, ако са нежелани на друго, нито пък ще седят десетилетие и половина в ръководството, без да са излизали нито веднъж в пряк избор пред избирателя. Той не настоява за смяна на председателя на БСП, тъй като за краткия 4-месечен период, в който Миков е начело на партията, никой не може да промени изцяло системата на работа. В заключение Георги Кадиев посочва, че самоцелните промени също са толкоз вредни, колкото и липсата на промени, пише pik.bg.