Синоптици: Европа я чака най-студената зима от 100 години насам

Синоптици: Европа я чака най-студената зима от 100 години насам
4.67 (93.33%) 3 votes

Синоптици предупреждават за най-студената зима от 100 години насам

Синоптици предупреждават, че Европа ще бъде скована тази година от най-студената зима от близо 100 години насам. Арктически въздушни маси предстои до броени дни да нахлуят в Европа и времето значително ще се влоши.

Следващото зима ще бъде най-студената в последните 100 години, и ще замрази голяма част от Стария континент, обявяват британските метеоролози.

Огромни количества сняг се очаква да затрупат Европа, подгответе се за много ниски температури. Според прогнозите на британските метеоролози, арктическата зима ще „бушува“ на континента пет месеца.

Те смятат, че първата вълна на студ можем да очакваме още през ноември.

За януари синоптици прогнозират рекордно ниски температури от минус 27 градуса по Целзий, и то на по-голямата част от континента, включително и зоната, в която се намират България и Македония.

Синоптици предупреждават за арктически студ

Синоптици предупреждават за арктически студ

Внезапният студ със себе си ще донесе сняг в планините, ще се образува и много дебела снежна покривка.

В по-ниските части на континента снегът ще завали във втората половина на ноември, твърдят синоптиците, които са съгласни с британските си колеги и прогнозират, че предстоящата зима ще бъде изключително студена и с повече сняг, отколкото миналата. Някои страни на континента вече започнаха с предохранителните мерки и подготовката за студения сезон. Лошото време не само ще затрудни пътищата, но също така се очаква да доведе със себе си и нови наводнения и обилни валежи.

Въпреки, че до преди няколко месеца синоптици твърдяха, че в Европа се очаква рядко топлата зима, сега твърдят обратното. Причината за това е топенето на ледовете на Арктика и нахлуването на полярни въздушни маси към континента.

„Очаква ни полярна зима“, „Подгответе се за наистина лошо време“, предупреждават синоптици. И допълват, че тази година снегът не просто ще трупа, а ще има истински снежни виелици, каквито не сме виждали от десетилетия насам. Както и че лошото време ще се задържи повече от пет месеца.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

1 коментар to “Синоптици: Европа я чака най-студената зима от 100 години насам”

  1. Natasha Ilieva

    Ное. 01. 2014

    Ах,ужас!!!

Добавете коментар