БСП и Реформаторския блок в зловеща прегръдка

Гласувайте за статията

Кой стои зад зловещата прегръдка на БСП и Реформаторите?

Въпреки коренно различните идеологии, които изповядват БСП и Реформаторския блок, двете политически формации се обединиха около една зловеща идея. И двете партии подкрепят тезата за обявяване на КТБ в несъстоятелност. Те са убедени, че трябва да бъде обявен фалит за банката, тъй като няма инвеститори, които предложат план за оздравяването. Сякаш БСП и Реформаторите забравиха, че само преди дни БНБ съобщи, че се е появил консорциум с трима инвеститори, които проявяват интерес към КТБ. Те вече водят преговори с властта.

В плана им за оздравяване на КТБ е предвидена и финансова помощ от държавата. Очевидно двете политически сили умишлено пренебрегват този факт. Въпросът е защо БСП и Реформаторите продължават упорито да настояват да бъде обявен фалита на КТБ.

БСП и Реформаторите

БСП и Реформаторите искат да фалират не само КТБ, но и държавата

Според експерти двете политически сили искат КТБ да фалира, тъй защитават интересите на определен кръг. Според тях зад идеята на фалита стои политик, който изгря по време на управлението на Иван Костов, а след това влезе в медийния бизнес и енергетиката, пише ПИК.

Финансисти са категорични, че евентуален фалит на КТБ би довел до непоправими последици върху развитието на българската икономика. Те са категорични, че фалитът на финансовата институция ще изправи България пред опасността от банкрут.

Големият въпрос, който все още търси отговор, е защо БСП и РБ се вкопчиха в зловеща прегръдка, обединени от идеята са фалират не само КТБ, но и държавата.

Днес Волен Сидеров потвърди информацията, която излезе в медиите, че двама политици държат в банката на Цветан Василев 180 милиона лева. ПИК разкри, че единият от двамата политици с най-голям влог в КТБ е бивш президент, а другият бивш премиер.

Какво ще се случи с КТБ? Дали БСП и Реформаторите ще постигат целта си, това само времето ще покаже.

 

 

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар