Пътуване във времето? Мисията възможна до 2100!

Пътуване във времето? Мисията възможна до 2100!
5 (100%) 1 vote

Учените правят възможно всяко пътуване във времето до 2100 година

Пътуване във времето – ако си мислите, че това все още е в сферата на фантастиката, грешите. Учени правят възможно пътешествието през времето, телепортацията и дори телепатията само до около 70 – 80 години горе-долу.

Пътуването във времето ще бъде възможно до 2100 г., а от възможностите за телепортиране и космическия туризъм ни делят едва на 15 години, твърдят британски учени.

Според Мери Жаклин Ромеро, професор в училището по физика и астрономия на Университета в Глазгоу, сцени от филмовите хитове „Стар Трек“, „Междузвездни войни“, „Завръщане в бъдещето“ и „Хари Потър“ ще станат реалност до края на века. Тя твърди, че телепортацията ще бъде ежедневна дейност до 2080 г., тъй като няма физически закони, които да противоречат на това.

Възможно ли е пътуване във времето?

Възможно ли е пътуване във времето?

„Хубавото с телепортацията е, че няма нито един закон, който би показал, че тя е невъзможна и предвиждам, че телепортацията каквато днес виждаме във филмите, ще стане ежедневна работа до 2080 г.“, коментира Д-р Ромеро от университета в Глазгоу. Телепортацията ще бъде много сложна и трудна, но Ромеро, че напредъкът на физиката, химията и молекулярната биология ще ускори нейното развитие

Британският астроном и писател Колин Стюарт, пък смята, че пътуването в бъдещето ще бъде възможно след по-малко от 85 години, и дори посочва, че в тази област вече са направени няколко успешни експерименти.

Като пример посочва астронавта Сергей Крикалев, който е успял да отпътува в бъдещето с цели 0,02 секунди напред във времето. Въпреки, че засега това не е впечатляващо, то доказва, , че всеки опит за пътуване във времето е възможен. До 2100 г. ще може да се пътува в бъдещето и в период от няколко седмици напред, твърди Колин Стюарт.

На пръв поглед всички тези хипотези изглеждат направо невероятни. Въпреки това д-р Ромеро и Колин Стюарт са убедени, че всичко това е възможно и то в най-близко бъдеще.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар