Разкрития за швейцарския имот на Цветан Василев от журналистката Маргарита Михнева

Скандалната журналистка Маргарита Михнева прави разкрития за имота на Цветан Василев в Швейцария в интервю за „Уикенд”. „Тази къща бръкна в очите на швейцарската прокуратура и те започнаха да разследват Цветан Василев за пране на пари. В момента има две образувани дела срещу семейството му. Едното е от Лихтенщайн, а другото от Швейцария. По тези дела семейство Василеви е разследвано” – разкрива Маргарита Михнева. „Много ми е странно как в Швейцария първо разрешават на Цветан Василев да купи този скъп имот, а след това му предявяват обвинение за пране на пари. Нима швейцарския главен прокурор не знае с какви пари се купуват луксозни имоти в Швейцария? А в България Цветан Василев има само предявено обвинение, той все още не е обвиняем. Много ми е интересно дали швейцарците ще дадат пълна информация за тези две тежки дело, които се водят срещу семейство Василеви. Главният прокурор Сотир Цацаров вече е направил такова искане, но лично аз смятам, че такава информация от Швейцария до България изобщо няма да дойде” – счита журналистката.

[caption id="attachment_426636" align="alignleft" width="300"]Цветан Василев Цветан Василев и съпругата му разследвани и в Швейцария[/caption]

Цветан Василев си купува къща в Швейцария на едно от най-скъпите места, което не е на първа линия на брега на Женевското езеро, а в баровския квартал „Колони”. Имотите на първа линия там не струват скъпо, защото има твърде много влага. На 1 ноември 2012 г. жената на Цветан Василев – Антоанета Василева се сдобива с парцел от 2 113 кв. м., къща в модерен стил от 240 квадрата и гараж от 70 квадрата. Общата цена, която Василева плаща за имота е 23 млн. и 500 хил. швейцарски франка или близо 20 млн. евро. Известен факт е, че София Лорен, Ален Делон и куп световни величия живеят в Женева. Бих казала, в далеч по-скромни имоти” – твърди Маргарита Михнева.