Реформаторите преминаха всякакви граници

Наглостта на Реформаторите (Реформаторския блок) прескочи всякакви граници.

Преговорите между ГЕРБ и Реформаторите са зациклили сериозно. Вместо да обсъждат политическите възможности и програмите, екипите на двете партии се пазарят за министри, отбелязва „Преса”. Реформаторите поискали половината от министерските кресла да бъдат предоставени на тях и дори посочили конкретни личности. Запознати твърдят, че някои от предложенията са откровена провокация и имат за цел да взривят съгласието. От редиците на ГЕРБ твърдят, че невижданата наглост на Реформаторите вбесила Бойко Борисов.

[caption id="attachment_426627" align="alignright" width="300"]Реформаторите преминаха всякакви граници Реформаторите преминаха всякакви граници[/caption]

Реформаторите поискали д-р Петър Москов да застане начело на здравното министерство, Трайчо Трайков да оглави енергийното министерство, при все че бе уволнен от този пост по време на мандата на ГЕРБ, Мартин Димитров да стане министър на икономиката, а вътрешен министър да стане един от най-големите критикари на ГЕРБ - ген. Атанас Атанасов. За правосъден министър Реформаторите лансирали Христо Иванов. Поставили условие и за земеделието, но не предложили конкретна личност. Настояли обаче за министър на електронното правителство да бъде назначен Гроздан Караджов. Чашата на търпението на ръководството на ГЕРБ, преляла от последното предложение.

Запознати припомнят, че през 2001 г., Гроздан Караджов бе забъркан в скандал с дарение в размер на 200 хил. долара от Майкъл Чорни на фондация „Демокрация”, докато бе неин изпълнителен директор. За капак на всичко по време на преговорите с ГЕРБ, Реформаторите поставили условие да излъчат и няколко областни управители. Те не посочили конкретна цифра, но пък за сметка на това подчертали недвусмислено, че очакват тя да е „прилична”. Наглостта им обаче не спряла дотук и те предявили претенции и за шефове на агенции. Поставили и специално условие за любовницата на Божидар Лукарски – Ива Йорданова, искайки след някакъв конкурс да получи поста на шеф на Агенцията за българите в чужбина. Припомняме, че тя се оттегли след сериозен натиск от страна на сънародниците ни зад граница.

От ръководството на ГЕРБ са категорични, че няма как да бъдат удовлетворени всички искания на Реформаторите, тъй като резултатът им от изборите е далеч от техния, пише pik.bg.