Мистерия! Прокълнати бижута сеят смърт в Сърбия

Гласувайте за статията

Мистерия с прокълнати бижута в Сърбия, сеят смърт за всеки, който ги докосне

Мистерия с тайнствени бижута в Сърбия хвърли в смут учени и изследователи. Златни бижута от древно съкровище сеят смърт за всеки, който ги докосне.

Древни бижута, открити край Шаркмена, град в северна Сърбия, стоварват проклятието си и причиняват смърт на всички, опитали се да ги докоснат. Красивите бижута, открити край Шаркмена, са най—значимата находка, направена през 1935 година. Властите в Сърбия не са дали голяма гласност на откритието, въпреки че голям брой археолози са опитали да „откраднат” култовия накит. Но около находката витае мистерия, която не дава покой на никой от учените, които са го открили. Още повече, че сякаш са сполетени от проклятието на Тутанкамон—всеки, който ги докосне, умира.

Мистерия около съкровище в Сърбия озадачи учените

Мистерия около съкровище в Сърбия озадачи учените

Годината, в която са намерени бижутата, е годината, в която е дадена първата жертва на проклятието им—директорът на археологическия музей в Белград умира. Той е бил първият, който е работил при разкриването на бижутата и много често е бил в допир с тях, пишат от mkd-news.com.

Всеки който се докосне до бижутата умира

Всеки който се докосне до бижутата умира

Няколко години по късно, през 1970 година, д-р Стежовик решил да покаже бижутата на обществеността и за тази цел решил да ги почисти от праха през годините и да им придаде подобаващ вид. Но само след два месеца се оказало, че е „облъчен“ от нещо и починал скоро след това. След седем години почива и д-р Петър Петрович, помагал при възстановяване на набора от скъпоценности. При това по много необясним начин.

Древните артефакти по-смъртоносни и от проклятието на Тутанкамон

Древните артефакти по-смъртоносни и от проклятието на Тутанкамон

Смъртните случаи на хора, докосвали се до бижутата продължават. През 1995 година умира и фотографът, направил поредица от снимки на древните и прокълнати бижута. Странната мистерия и поредицата от случки продължават.

През 1999 година в околността на гробницата била организирана среща на хората от съседни села. Дошли и много туристи решили да видят отблизо мястото, където са открити древните бижута. Голям брой от гостите, опитали се да посетят гробницата, не могли да преминат през входа й. Според самите тях някаква невидима сила ги спирала. Като стена.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар