Нова тв и бТВ в жесток скандал

Гласувайте за статията

Войната между двете най-големи медии у нас – Нова тв и бТВ става все по-жестока

Войната между Нова тв и бТВ придоби ново измерение. Шефът на Нова тв Дидие Щосел отправи тежки обвинения към конкурентната медия.

Той заяви, че Нова тв е номер едно на медийния пазар, а бТВ заема второ място. Дидие Щосел се позова не само на данните на пийпълметричната агенция „Нилсен“, която се замеси в голям световен скандал, но и на социалната мрежа Фейсбук.

Шефът на Нова тв заяви, че тя е номер едно по гледаемост за последните два месеца. Той допълни, че показател за това са не само данните на „Нилсън“, но и посещаемостта на страниците във Фейсбук, свързани с телевизията, както и броя на гледанията и споделянията на продукции на Нова тв в мрежите за видеосподеляне.

Нова тв

Шефът на Нова тв с нов удар срещу бТВ

Дидие Щосел заяви, че  продукциите на Нова тв се радват на по-голям зрителски интерес за разлика от тези на бТВ. Той обвини конкурентната медия в кражба и посъветва шефовете на бТВ, ако желаят същите резултати като тези на Нова тв да заложат на творческото мислене, а не копирането и кражбата на идеи.

Дидие Щосел допълни, че ВИП Брадър и Х-Фактор са много по-гледани от „Сървайвър“ и „Гласът на България“. Шефът на Нова тв заяви, че страницата на ВИП Брадър има над 240 000 харесвания на страницата си във Фейсбук,  за разлика от нея страницата на „Сървайвър“ е харесана от малко над 18 000 души.

Само преди дни агенцията, с която Нова тв работи, призна, че е изнасяла подвеждаща и невярна информация. Разкритието, което от „Нилсен“ направиха в „Ню Йорк Таймс“ разбуни духовете. Подобни скандали с фаворитизирането на определени телевизии вече избухнаха в Индия и Турция.

Шефът на Нова тв коментира и казуса с Кеворк Кевркян. Той заяви, че двамата са добри приятели и журналистът ще се завърне в ефир едва след като Нова тв има концепция за ново предаване, пише ПИК.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар