Слави Трифонов бесен на Цветан Василев, гаври се с него в шоуто си

Шоуменът Слави Трифонов е напът да загуби голяма част от спестяванията си – разкрива „Уикенд”, като се позовава на служители на затворената Корпоративна търговска банка (КТБ). Според думите им Дългия е държал на дългосрочен депозит 6 млн. лева в трезора на Цветан Василев и ако банката фалира, шоуменът ще загуби завинаги колосалната си сума. Той няма да вземе дори гарантираните от закона 100 хил. евро, тъй като е имал специално договорена лихва от 9,5 процента – отбелязва изданието. Слави Трифонов вложил парите си в КТБ през смутната 2011 г., когато финансисти го предупредили, че предстоят серия от фалити на кипърски банки. До този момент Дългия държал голяма част от личните си спестявания в трезора на остова на Афродите, където са регистрирани и няколко от офшорните му дружества.

[caption id="attachment_426534" align="alignleft" width="300"]Слави Трифонов Виктор Калев в ролята на Цветан Василев[/caption]

„Слави Трифонов реши да се довери та КТБ заради бившия депутат от ДПС Осман Октай, на когото продаде един от апартаментите си на бул. „България”. Онзи му преведе парите в банката на Цветан Василев и Дългия ги остави там на годишен депозит, а впоследствие прибави към парите и милионите от Кипър. Той договори перфектни лични условия – 9,5 процента годишна лихва. Малко преди банката да хлопне врати, шоуменът бил предупреден, че предстои фалит и че Цветан Василев подготвя бягство от България, но не повярвал на тази информация и сега се чуди как да спаси финансите си” – разкрива запознат с историята. След като балонът КТБ се спука, а злочестият банкер избяга в Сърбия, Слави Трифонов планирал да поведе жестока битка с банкера и публично да призове прокуратурата и правораздавателните органи да защитят интереса на вложителите в КТБ. Негови адвокати обаче му дали съвет да не вдига много пушилка, защото това можело да предизвика атака срещу него от страна на Цветан Василев и негови приближени. Все пак Слави Трифонов е намерил начин да мъсти на мустакатия манкер – почти във всяко издание на „Шоуто на Слави” Цветан Василев е обругават чрез скечове. В ролята на манкера се превъплъщава Виктор Калев, който е усвоил до съвършенство говора на банкера.