Слави Трифонов гори с 6 млн. лева в КТБ

Гласувайте за статията
Слави Трифонов бесен на Цветан Василев, гаври се с него в шоуто си

Шоуменът Слави Трифонов е напът да загуби голяма част от спестяванията си – разкрива „Уикенд”, като се позовава на служители на затворената Корпоративна търговска банка (КТБ). Според думите им Дългия е държал на дългосрочен депозит 6 млн. лева в трезора на Цветан Василев и ако банката фалира, шоуменът ще загуби завинаги колосалната си сума. Той няма да вземе дори гарантираните от закона 100 хил. евро, тъй като е имал специално договорена лихва от 9,5 процента – отбелязва изданието.
Слави Трифонов вложил парите си в КТБ през смутната 2011 г., когато финансисти го предупредили, че предстоят серия от фалити на кипърски банки. До този момент Дългия държал голяма част от личните си спестявания в трезора на остова на Афродите, където са регистрирани и няколко от офшорните му дружества.

Слави Трифонов

Виктор Калев в ролята на Цветан Василев

„Слави Трифонов реши да се довери та КТБ заради бившия депутат от ДПС Осман Октай, на когото продаде един от апартаментите си на бул. „България”. Онзи му преведе парите в банката на Цветан Василев и Дългия ги остави там на годишен депозит, а впоследствие прибави към парите и милионите от Кипър. Той договори перфектни лични условия – 9,5 процента годишна лихва. Малко преди банката да хлопне врати, шоуменът бил предупреден, че предстои фалит и че Цветан Василев подготвя бягство от България, но не повярвал на тази информация и сега се чуди как да спаси финансите си” – разкрива запознат с историята.
След като балонът КТБ се спука, а злочестият банкер избяга в Сърбия, Слави Трифонов планирал да поведе жестока битка с банкера и публично да призове прокуратурата и правораздавателните органи да защитят интереса на вложителите в КТБ. Негови адвокати обаче му дали съвет да не вдига много пушилка, защото това можело да предизвика атака срещу него от страна на Цветан Василев и негови приближени.
Все пак Слави Трифонов е намерил начин да мъсти на мустакатия манкер – почти във всяко издание на „Шоуто на Слави” Цветан Василев е обругават чрез скечове. В ролята на манкера се превъплъщава Виктор Калев, който е усвоил до съвършенство говора на банкера.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар