Николай Бареков обсъжда с хората си поведението на РБ и ПФ

Лидерът на БДЦ (бившата ББЦ) Николай Бареков се срещна спешно с парламентарната група на партията.

Според информацията по време на срещата, Николай Бареков ще обсъди с хората си поведението на Реформаторския блок и Патриотичния фронт по време на вчерашните разговори с партията на Бойко Борисов - ГЕРБ. Спешната среща на Николай Бареков с лидерите на коалиция Български демократичен център и представители на парламентарната група, стартира преди броени минути в Народното събрание.

[caption id="attachment_426454" align="alignright" width="300"]Николай Бареков обсъжда с хората си поведението на РБ и ПФ Николай Бареков обсъжда с хората си поведението на РБ и ПФ[/caption]

Водещи фигури от коалицията на Николай Бареков са коментирали пред Информационна агенция ПИК, че са крайно възмутени от поведението на хората на Радан Кънев и Меглена Кунева. Те подчертават, че хората на Кунева и Радан Кънев поставят на преден план користните си амбиции за влизане във властта, опитвайки се да извият ръцете на колегите си от ГЕРБ.

В същото време хората на Николай Бареков изразяват готовност да подкрепят широко коалиционно правителство с дясна насоченост, пише pik.bg. Припомняме, че Николай Бареков присъства на официалното откриване на 43-то Народно събрание в качеството си на евродепутат. Със сигурност на ГЕРБ няма да им е никак лесно да съставят правителство. Наяве излезе и причината за търканията между партията на Бойко Борисов и Патриотичния фронт. Разломът в отношенията между ПФ и ГЕРБ е на път да развали коалицията между тях и РБ (Реформаторския блок). Според запознати, конфликтът между Борисов и Валери Симеонов се корени в категоричния отказ на ПФ да имат свои министри. Те отказват да поемат отговорност, изпращайки експерти за министри, а този факт не може да бъде приет от Бойко Борисов.

За капак на всичко, ГЕРБ и ПФ имат различни разбирания по редица ключови теми като пенсионната реформа и плоския данък например. Макар някои от промените в пенсионната реформа да са крайно наложителни, от ГЕРБ се опасяват, че ако вдигнат възрастта за пенсиониране, Валери Симеонов и компания ще ги лишат веднага от подкрепата си за съставяне на ново правителство.