Николай Бареков на спешна среща в парламента

Николай Бареков на спешна среща в парламента
5 (100%) 1 vote

Николай Бареков обсъжда с хората си поведението на РБ и ПФ

Лидерът на БДЦ (бившата ББЦ) Николай Бареков се срещна спешно с парламентарната група на партията.

Според информацията по време на срещата, Николай Бареков ще обсъди с хората си поведението на Реформаторския блок и Патриотичния фронт по време на вчерашните разговори с партията на Бойко Борисов – ГЕРБ.
Спешната среща на Николай Бареков с лидерите на коалиция Български демократичен център и представители на парламентарната група, стартира преди броени минути в Народното събрание.

Николай Бареков обсъжда с хората си поведението на РБ и ПФ

Николай Бареков обсъжда с хората си поведението на РБ и ПФ

Водещи фигури от коалицията на Николай Бареков са коментирали пред Информационна агенция ПИК, че са крайно възмутени от поведението на хората на Радан Кънев и Меглена Кунева.
Те подчертават, че хората на Кунева и Радан Кънев поставят на преден план користните си амбиции за влизане във властта, опитвайки се да извият ръцете на колегите си от ГЕРБ.

В същото време хората на Николай Бареков изразяват готовност да подкрепят широко коалиционно правителство с дясна насоченост, пише pik.bg.
Припомняме, че Николай Бареков присъства на официалното откриване на 43-то Народно събрание в качеството си на евродепутат.
Със сигурност на ГЕРБ няма да им е никак лесно да съставят правителство.
Наяве излезе и причината за търканията между партията на Бойко Борисов и Патриотичния фронт.
Разломът в отношенията между ПФ и ГЕРБ е на път да развали коалицията между тях и РБ (Реформаторския блок).
Според запознати, конфликтът между Борисов и Валери Симеонов се корени в категоричния отказ на ПФ да имат свои министри.
Те отказват да поемат отговорност, изпращайки експерти за министри, а този факт не може да бъде приет от Бойко Борисов.

За капак на всичко, ГЕРБ и ПФ имат различни разбирания по редица ключови теми като пенсионната реформа и плоския данък например.
Макар някои от промените в пенсионната реформа да са крайно наложителни, от ГЕРБ се опасяват, че ако вдигнат възрастта за пенсиониране, Валери Симеонов и компания ще ги лишат веднага от подкрепата си за съставяне на ново правителство.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар