Иван Искров хвърля оставка

Иван Искров хвърля оставка
5 (100%) 1 vote

Иван Искров е готов с депозирането на оставката си

Шефът на националния трезор Иван Искров е готов официално да подаде оставка, след като вчера Бойко Борисов той да се оттегли от поста си. Искането на лидера на ГЕРБ беше подкрепено и от социалистите. За сега единствено ДПС не е изказала мнението си по горещия казус. Очаква се партията на Лютви Местан също да даде мнение относно исканата от Бойко Борисов оставка от Иван Искров.

От БНБ припомниха, че Иван Искров е бил готов с оставката си още през юли месец, когато напрежението около КТБ ескалира и казусът се заплете още повече.

Иван Искров

Иван Искров е готов да подаде оставка

Днес централната банка трябва да внесе в парламента окончателния доклад за състоянието на злополучната банка. По първоначални данни около 2/3 от отпуснатите от банката кредити са несъбираеми. Това означава, че дупката в КТБ  е много по-голяма от първоначално обявеното и тя е в размер на 4,2 милиарда лева.

Иван Искров е изразил готовност да се оттегли. Единственото му условие да подаде оставка е казусът КТБ да бъде решен. БНБ е на мнение, че единственият начин за спасяването на КТБ са законодателни промени във формата на рекапитализиране на банката. В противен случай краят на банката на Цветан Василев е неизбежен. Ако не бъдат  взети незабавни мерки, следва отнемане лиценза на банката още в началото на следващия месец.

Решаването на казуса КТБ е най-наболялата тема в момент. Именно с неговото дискутиране ще започне работата си новия парламент. Очаква се до дни да стане ясна съдбата не само на КТБ, но и на Иван Искров.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар