Вулкан затрива Япония от картата на света

Вулкан затрива Япония от картата на света
3.5 (70%) 2 votes
Лава и пепел превръщат Япония в мъртва земя

Чудовищно избухване на вулкан се очаква да затрие Япония от лицето на света – пише „България днес”. Лавата, сярата и пепелта е възможно да затрият 120-те млн. жители на древната монархия, която към момента наброява 7 млн. повече. Заключението е на местните вулканолози Йошиюки Тацуми и Кейко Сузуки от университета в Кобе. Апокалиптичният сценарий учените са разработили с компютърна симулация, която е потвърдила най-големите им опасения, че дните на Страната на изгряващото слънце са преброени.
“Единственото успокоение може би за японците е фактът, че това може да се случи едва през следващия век” – успокояват положението учените. „Трябва да осъзнаем, че няма да е странно, ако някой ден някъде на архипелага се случи голямо изригване, което да ни погуби като територия” – допълват експертите. Учените обаче изтъкват, че шансовете това да стане са от порядъка на 1 процент.

Япония вулкан

В Япония има 110 активни вулкана

„В Япония се намират 7 на сто от активните вулкани в света и островът често преживява природни бедствия като неотдавнашното изригване на вулкана Онтаке, при което загинаха над 50 души в централната част на страната. Сега погледите тревожно следят Фуджи, където съществува опасност от изригване” – твърдят вулканолозите. В Страната на изгряващото слънце съществуват 110 активни вулкана, като най-опасен се счита Фуджи – най-високата точка на Японските острови.
„Преди 28 хиляди години Япония става мъртва земя, след като мегавулканът Айра в област Кагошима изригва и затрива всичко живо” – твърдят двамата изследователи. Именно опитът с кратера, останал от Айра, служи на двамата като опорна точка за проучването.
„Ако подобен феномен се случи днес в региона, лавата, скалите и пепелта ще убият 7 млн. души само за 2 часа. Изхвърлената пепел ще се разпръсне в цялата страна с изключение на източната част на остров Хокайдо и ще застраши цялата инфраструктура, а населението, с малки изключения, ще бъде обречено на гибел” – убедени са двамата учени.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар