Над 150 човека бедстват на Беклемето заради обилния снеговалежСнегът над Беклемето продължава да трупа и да усложнява и без това тежката обстановка

Жена пострада на Беклемето заради тежката обстановка. Шефката на Областно пътно управление-Пловдив, се е разминала като по чудо със смъртта след като почти върху нея се е стоварило огромно дърво, което не е издържало на натиска на навалелия сняг. За щастие дървото не е успяло да падне върху главата на пловдивчанката, тъй като това би я убило на място.

[caption id="attachment_426097" align="alignright" width="300"]150 души са блокирани на Беклемето 150 души са блокирани на Беклемето[/caption]

Вместо това то се е стоварило върху крака й и само я е ранило, научиха от "24 часа". Положението на Беклемето обаче е изключително тежко. Над 150 души бедстват в прохода след като само след валежите днес натрупа над метър сняг. Заради продължаващите снеговалежи ситуацията продължава да е тежка, а хората са блокирани. Пътят е затворен заради напади дървета и камъни. В подобен капан са заклещени три автобуса, пълни с хора, които са се оказали блокирани от нападали камъни, дървета и лед. На мястото е станала и катастрофа, след като автобус и няколко леки автомобила са се нанизали във верижна катастрофа. За щастие, без жертви и ранени.

На мястото вече се намират два екипа на противопожарната служба на Карлово. Единият е авариен, а другият е високопроходима пожарна с кран, който да извади закъсалите в преспите коли. Нападалите по пътя дървета ще бъдат нарязани, за да се освободи шосето. Единият от автобусите вече е освободен. Към Беклемето трябва да потегли и верижната техника на 61-ва Стрямска бригада.