Цветан Цветанов не смята отново да заема министерски постЦветан Цветанов обяви, че имената на бъдещите министри все още не са коментирани

Цветан Цветанов не иска да е отново министър. Бившият шеф на МВР по време на предишното управление на ГЕРБ обяви, че този път няма намерения да сяда в министерско кресло, a ще съдейства единствено по време на заседанията на Народното събрание. Екс вътрешният министър е категоричен, че на първо място е необходимо да се възвърне доверието в сектор "Сигурност", тъй като в момента ситуацията там е нестабилна.

[caption id="attachment_426074" align="alignright" width="300"]Цветан Цветанов Цветан Цветанов[/caption]

Цветан Цветанов разкри още, че към момента той и колегите му от ГЕРБ не са обсъждали евентуалните имена на бъдещите министри. По този начин Цветан Цветанов индиректно отхвърли появилите се преди няколко дена слухове, че следващият министър на вътрешните работи ще бъде Веселин Вучков. Дясната ръка на Бойко Борисов в ГЕРБ коментира и очакванията си по отношение на срещата между ГЕРБ и БСП, която ще се проведе в неделя. И на която ще се обсъждат за втори път възможностите за евентуална коалиция между двете партии за съставяне на следващия кабинет.

Цветан Цветанов обяви, че основната цел на предстоящите утре преговори, ще е да бъдат намерени допирни точки в програмите на ГЕРБ и БСП по отношение на реформите в секторите "Сигурност" и "Съдебна власт". Бившият МВР шеф не крие, че той и съпартийците му се надяват да успеят да постигнат консенсус с опонентите си, тъй като това ще е от значение за развитието на държавата.

Останалите парламентарно представени партии са уверили ГЕРБ, че ще подкрепят за исканите от тях промени в сектора на сигурността, научиха от vsekiden.com.