От БНБ обявиха, че султанът на Оман се интересува от КТБКъм момента липсват планове за преструктуриране на КТБ

Султанът на Оман официално показа интерес към КТБ. Това обявиха от Българската народна банка след проведената днес среща между представители на Централната банка, представилите на ЕПИК, а също и на Фонда на генералния държавен резерв на Султана на Оман, както и на Gemcorp. Въпросните трима инвеститори са сформирали консорциум, който е водил разговори с правителството, а също и с парламентарно представените политически сили като целта на дискусиите е била да се изготви план за рекапитализиране и преструктуриране на КТБ.

КТБВъпросният план включва и осигуряването на средства от страна на държавата, а не само от частни инвеститори. В същото време обаче от КТБ напомнят, че всички планове за преструктуриране и рекапитализация на финансовата институция трябва преди това да бъдат съпроводени с категорични доказателства за всички средства, които ще бъдат инвестирани в нея.

Освен това ще трябва да бъдат определени и сроковете, в които да бъдат реализирани инвестиционните проекти, а също и инструментите, с помощта на които това ще се случи. Припомняме ви, че срокът за специалния надзор приключва на 20 ноември - след по-малко от месец. От БНБ изтъкнаха още, че към момента в централата им не са постъпвали никакви планове за преструктуриране на КТБ.

От новосформирания консорциум са поискали съдействие, за да получат достъп до всички доклади на одиторските фирми, в които се съдържат анализите и оценките на всички активи на КТБ, предават от vsekiden.com.