Цветан Василев ще трябва да се раздели с тузарската си вила край Женевското езероЦветан Василев е купил имота за цели 20 милиона евро

Цветан Василев ще трябва да се раздели с имота си в Женева. Банката в Швейцария ще прибере луксозната вила на Женевското езеро, която е собственост на злополучния шеф на КТБ и съпругата му Антоанета. Това беше обявено лично от съпругата на банкера след като й беше проведен разпит в следствието по-рано днес. Имотът е бил платен с 10 милиона евро лични средства и още 10 милиона кредит, обясни Антоанета, която е преподавател. След като сметките на семейството обаче били запорирани, двамата не успявали да обслужат кредита си в чуждата банка, която си прибрала имота. Едно нещо обаче продължава да буди недоумение, коментират онлайн потребителите.

[caption id="attachment_426057" align="alignright" width="300"]Цветан Василев Цветан Василев[/caption]

Как съпругата на Цветан Василев е успяла да изтегли кредит в размер на 10 милиона евро, при положение, че се осигурява на заплата на преподавател. Точно заради това Антоанета Василева е била привикана в следствието, за да дава обяснения. Запознати издават, че тя директно е била разпитвана по заведено срещу нея и мъжа й досъдебно производство за пране на пари, именно във връзка с имота в Швейцария.

Разпитът е продължил два часа и половина, след което жената на банкера си тръгна, като изтъкна, че срещу нея нямало повдигнати обвинения, нито пък е задържана. Съпругата на Цветан Василев изтъкна още, че в КТБ няма дупка, а лошите кредити са само два процента. Тя разкри, че мъжът й се чувствал застрашен, тъй като по време на престоя си в Сърбия получавал заплашителни писма и текстови съобщения, за които е сигнализирал прокуратурата в България. Откъдето обаче така и не получил отговор, научиха от vsekiden.com.