Галка от Каризма е банкрутирала, банката й взе апартаментитеГалка от Каризма няма пари да плаща кредитите си

Галка от Каризма продължава да затъва. След като се покри в чужбина заради слуховете, че е болна от СПИН, се оказа, че певицата е на път да остане без дом в България. Причината за това е фактът, че бившата сценична половинка на Миро няма пари, с които да плаща ипотечните си кредити. Заради това цялото й имущество е запорирано, а част от апартаментите й дори вече са продадени.

[caption id="attachment_425998" align="alignright" width="251"]Галка от Каризма банкрутира Галка от Каризма банкрутира[/caption]

Цялата драма с изпълнителката започва преди девет години, през 2005 година, когато Каризма са на върха на славата си. Тогава Галя решава, че е крайно време да се сдобие със собствено жилище в София. Тя обаче отказва да живее къде да е, затова се хвърля директно на апартамент от 78 квадрата в самия център на столицата, само на метри от Министерския съвет. За целта Галка от Каризма дърпа кредит в размер на 47 хиляди евро.

Само година по-късно певицата си купува и второ жилище, отново в топ центъра на София, на метри от Съдебната палата. За да си позволи покупката, изпълнителката тегли нов кредит, този още по-голям - 74 хиляди евро. Така за нула време Галка от Каризма се оказва задлъжняла с около 250 бона, мислейки си, че хонорарите от участията им с Миро ще са достатъчни, за да покриват дълговете й.

Тогава обаче кариерата й тръгва стремглаво надолу след злополучното й участие във ВИП Брадър. Участията намаляват, а банките запорират апартаментите, без да се впечатляват от опитите й да протестира. Жилището до Министерския съвет е продадено, но парите пак не стигат, за да покрият дълговете й. Положението е толкова сериозно, че от банката запорират и наследствените й имоти в Ямбол.

Освен, че не успява да си плаща ипотеката, Галя няма пари и за битовите си разходи. От Топлофикация я съдят заради неплатени сметки за топла вода и парно, вноските по кредитната й карта не са погасявани, а освен това изпълнителката има и неплатени данъци към държавата, научиха от bgdnes.bg. Точно заради това Галя реши да се махне от България и да замине за Англия, под предлог, че иска да се реализира там. Истината обаче е, че в Лондон някогашната звезда работи като сервитьорка.