Геро е убеден, че тази диета ще му помогне да се справи с наднорменото тегло!

Геро или Герасим Георгиев, както е истинското име на актьора повежда тежка битка с наднорменото си тегло. Бившият телевизионен водещ се е амбицирал да не е повече в категорията на най-тежките артисти. В нея влиза още колегата му Любо Нейков от шоуто „Комиците”. Той е решил обаче да влезе във форма и да свали всичко излишно от себе си.

Геро е прекратил активните тренировки заради травма на крака, но не е намалил количеството на поеманата храна. Затова той решил да започне с една по-безобидна и те толкова драстична диета, каквато е водната. При нея, както е видно и от името е характерно приема на голямо количество вода. Според специалистите, за да сме във форма, а и да изглеждаме млади и красиви е необходимо на ден да изпиваме по два-три литра вода. Но количеството на приеманите от всеки организъм течности е различно и то зависи от теглото ни.

[caption id="attachment_425967" align="alignright" width="300"]Геро Геро стартира ударна диета с прием на много вода[/caption]

В случая с Геро количеството вода и течности изобщо, които той трябва да изпива всеки ден е осем литра.

Освен като водещ на „Господари на ефира” Геро работи и в Младежкия театър. Комикът е познат от няколко постановки като „Пълна лудница”, играл е и в много театрални постановки. Самият той признава, че няма никакво време да се храни здравословно. Напрегнатият начин на живот, непрекъснатите репетиции, представления не му оставят възможност да погледне на храненето от тази гледна точка.

Той признава, че понякога почти не закусва и ако не му остава време и за обяд, като се прибере в полунощ „прегръща” хладилника и затова пълнее. Той е баща на четиригодишно момиченце и заради нея вече обръща по-голямо внимание на здравето си. Старае се да ходи редовно на профилактични прегледи и да си прави необходимите изследвания. Досега Геро не е бил фен на никакви диети и здравословно или разделно хранене, но се е зарекъл да обърне повече внимание на културата на храненето си.