Шпионската камера е важно устройство за събиране на информация още от 1800 година насам.

Първият часовник скрита камера е Tica Expo Watch, който изглежда като нормален джобен часовник, но в същото време може да събира информация за заобикалящото го. Часовникът става хит, защото това бива било невъзможно да се случи преди това. Той позволил на шпиони и полицаи под прикритие и прочие да правят неща, които са били невъзможни до този момент. От тогава насам се работи върху по-малки и по-малки устройства. В днешното технологично време, благодарение на модерните технологии, ние разполагаме с дистанционни управления, детектори за движение и така нататък. Шпионските камери по традиция не са много скъпи. Камерата, за която Ви споменахме горе струвала само 5 долара през 1931, което се равнява на 70 долара днес. Освен това, има и доста камери, които в момента се продават на по-ниска цена. Достъпната цена и лесната употреба правят тези камери достъпни и за най-обикновения човечец. Това ни отправя към следващата точка. Хората са наясно, че има етични и законни ограничения по отношение на шпионските камери на работа, в дома, в правителствени сгради и т.н. Като пример ще посочим Джеймс О‘Кийфи, който се съгласи да плати 100 хиляди долара на Хуан Карлос Вера, защото го е записал без позволение. Трябва да сте винаги наясно със законовите граници. Ето и десетте най-умни скрити камери на пазара.

MP3 + 1 Spy Camera

image29

Тази камера изглежда като второ поколение iPod Shuffle. Ето това е наистина незабележимо. Тя разполага с възможност да съхранява до 8 гигабайта музика. Да, наистина може да снимате музика. Камерата е с разделителна способност от 1,3 мегапиксела и разполага с разделителна способност от 640 на 480 пиксела при 20 кадъра в секунда. Можете да правите и единични снимки. Батерията на устройството е презареждаема с капацитет от 2 часа на един заряд. Посредством USB кабел се прехвърлят всички данни от и до компютъра.

HatCam шпионска камера в шапка

image09

Тази бейзболна шапка със скрита камера позволява да снимате клипове в разделителна способност от 640 на 480 и да ги съхранявате на карта с памет с големина до 4 гигабайта. С включеното безжично дистанционно можете да заснемете всичко, и то незабелязано. В комплекта има слушалки, за да го използвате като устройство свободни ръце, или като плейър. Батерията е Li-On и се презарежда, като с един заряд издържа на до 2 часа и 30 минути. Файловете се прехвърлят на компютъра посредством предоставения USB кабел. Може да използвате и четец за карта памет.

WriteShot HD шпионска химикалка

image21

Стилна химикалка със скрита камера, която определено доставя супер услуга за цената от 80 долара. Разполагате с функционираща химикалка, в която има вградена камера, която прихваща видео в HD разделителна способност и 30 кадъра в секунда. Снимките са с резолюция от 12 мегапиксела. Картата, която може да се постави, трябва да е с капацитет до не повече от 32 гигабайта. С едно зареждане записвате 75 минути видео. За да прехвърлят аудио, видео или снимкови файлове, Вие трябва да свържете камерата с компютъра посредством USB. Има три режима на запис – видео, видео със звук и само снимки. С 4-гигабайтова карта, Вие можете да запишете до 20 часа звук.

POV ACG-20 камера в шпионски очила

image27

Изглеждайте стилно с водоустойчивите очила с вградена камера, с които можете да записвате видео с разделителна способност от 3 мегапиксела. Хубавото е, че разполагате с 4 гигабайта вградена памет, на която можете да запишете до 3 часа видео с 30 кадъра в секунда. Резолюцията ще е 640 на 480 в AVI контейнер. Стъклата са поляризирани, за да сте защитени от UV излъчванията. Вграденият микрофон позволява да записвате и звук. С карта памет може да добавите още 8 гигабайта памет. Батерията е литиево-полимерна и може да запише до 4 часа файл, без прекъсване на работата. Свързвате устройството в компютъра посредством включения кабел, и всички файлове могат да се преглеждат и копират без проблем.

Скрита камера във вратовръзка

image37

Тази вратовръзка разполага със скрита камера, която е перфектна за ситуациите, в които трябва да се облечете официално. Благодарение на безжичното управление, можете да заснемате часове с видео и звук, без да докосвате камерата. Разделителната способност на видеото е 720 на 480, а форматът е AVI. Прегледът на файловете става през USB интерфейс. Хубавото е, че батерията може да издържи и 4 часа с едно презареждане.

Шпионска камера в усмихващо се личице

image25

Използвайте това усмихващо се личице, точно в моментите, в които не може да разчитате на официално облекло или нещо в този ред на мисли. Просто закачвате на тениската си и сте готови. Записвайте 30-кадрово видео в AVI формат и разделителна способност от 720 на 480 пиксела. Правете снимки в резолюция 2048 на 1536 пиксела, записвайте звук. Съхранете всичко на карта памет, като нейния капацитет не трябва да надвишава 16 гигабайта. Поддържа се трансфер на данни посредством USB 2.0

Камера в карта за идентификация

image28

Тази камера е скрита в карта за идентификация, която е тънка точно толкова, колкото една нормална ID карта. Носете я посредством връзка или щипка, за да я закачите върху себе си. Можете да добавите собствена снимка, за да е по-достоверно всичко. Можете да прихванете до 2 часа видео с едно зареждане. Вътрешната памет е 4 гигабайта. Достатъчна е за до 150 минути видео или няколкостотин снимки. Видеото е в резолюция от 352 на 288, а снимките са в 1280 на 1014 пиксела. Когато не сте на наблюдение, просто свързвате камерата и компютъра, за да използвате картата като уеб камера.

Шпионски часовник със скрита камера

image03

Този часовник е със скрита камера и е устойчив на вода. Камерата е скрита дискретно на лицевата му част. Батерията на часовника е литиева и позволява заснемането на AVI файл до 2 часа с едно зареждане. Освен това може да записвате звук и снимки на вградената памет от 4 гигабайта.

Шпионска камера запалка

image05

Тази скрита камера е поставена във вътрешността на нормално-изглеждаща запалка. Интересното е, че тя записва видео в 1080p и 29 кадъра в секунда, макар и цената и да е ниска, както и размерите да са малки. Тя не използва никаква газ, но за сметка на това, електрическото запалване може наистина да запали цигара. Можете да използвате за уеб камера, точно както горната идентификационна карта. Разполагате с опция за осветяване, ако имате нужда от такова. Поддържа трансфер по USB 2 и 3. Батерията може да изкара до 2 часа в режим на запис с едно зареждане.

Шпионска камера в дистанционно за кола

image14

Вашите ключови в комбинация със скрита камера, в алармено дистанционно, биха заблудили всеки, ако стоят на масата или шкафа. Вградената камера ще Ви предостави видео записи с разделителна способност от 720 на 480 пиксела при 30 кадъра в секунда. Снимките са с JPG резолюция от 1280 на 1024 пиксела. Презареждаемата литиево-полимерна батерия доставя достатъчно енергия за запис до час и 30 минути. Паметта е под формата на карта памет с размер до 8 гигабайта. Използвайте кабела за информация в комплекта, за да прехвърляте информация на компютъра си.

Та, кой са най-добрите шпионски скрити камери ?

Виждате, че има доста различен избор, но някои от устройствата не биха били перфектни за всяка ситуация или среда. Всяка една фирма за частни разследвания би Ви казала, че за всеки един случай се използва различна апаратура за разследване. Каталога от скрити камери в spy.bg , голямото разнообразие от часовници, които са снабдени с възможност за запис на звук и картина, както и химикалките, които да поставите в джоба си, тези джаджи са идеални за наблюдения при близък контакт с целта. Като цяло точно часовниците са най-безгрешни и незабележими от близо. ОТ далеч ще трябва да изберете нещо, което да се слива със средата по естествен начин. Статичното снимане е по-деликатно. Уверяваме Ви, че каквото и да изберете, няма да сбъркате, тъй като ще се сдобиете с нужната информация. Въпросът е какъв подход ще използвате.