Божидар Лукарски уточни, че с ГЕРБ са си дали срок правителството да бъде съставено до края на следващата седмица

Божидар Лукарски от Реформаторския блок разкри в ефира на Нова тв, договорката с ГЕРБ.

Божидар Лукарски заяви, че с ГЕРБ са си дали срок за съставяне на правителство до края на следващата седмица. Срокът за съставяне на новото правителство е бил договорен снощи по време на късната среща на върха между лидерите на Реформаторския блок и на ГЕРБ. Божидар Лукарски заяви, че не са имали такъв мандат, че да управляват само с ГЕРБ, а и с всички сили Реформаторите подкрепят позицията, че не трябва да бъде съставяно правителство на малцинството.

[caption id="attachment_425813" align="alignright" width="300"]Божидар Лукарски уточни, че с ГЕРБ са си дали срок правителството да бъде съставено до края на следващата седмица Божидар Лукарски уточни, че с ГЕРБ са си дали срок правителството да бъде съставено до края на следващата седмица[/caption]

Божидар Лукарски не отрече, че Патриотичният фронт общо взето се приема добре и от ГЕРБ и от Реформаторския блок като доста сериозен и възможен партньор. Той обаче е категоричен, че не е било обсъждано разпределението на министерствата по време на срещата на високо ниво снощи. Божидар Лукарски уточни, че този въпрос не е обсъждан нито по отношение на броя, нито по отношение на персоналните назначения. Ако наистина се стигне до сформирането на правителство, тази тема предстои да бъде обсъдена тепърва.

По-рано днес излезе информация, че лидерът на ДСБ Иван Костов вече е протегнал хищните си лапи към едно от министерствата. Става въпрос за Министерството на околната среда и водите, за което Костов държи да бъде оглавено от негов човек. Запознати разкриват, че по този начин Иван Костов ще може да цака останалите, а и освен това екоминистерството е с най-голям бюджет от 2 млрд.лв. Ако лидерът на ДСБ успее да постигне целта си, той ще сложи ръка върху инвеститорите и върху общините. Нито един проект не може да бъде прекаран, без да мине през екоминистерството.

Очевидно Иван Костов си е направил за пореден път тънката сметка за личната облага, тъй като строителството на нито един обект не може да започне без да му бъде дадено разрешително от МОСВ, пише pik.bg.