Георги Рогачев не успя да излезе от комата

58-годишният Георги Рогачев е издъхнал в болницата.

Припомняме, че бизнесменът бе зверски пребит от група роми, след което изпадна в кома и бе приет в болница. Георги Рогачев, който е собственик на бензиностанцията в карловското село Розино бе пребит на 14 септември, след което бе приет за лечение в болница „Св. Георги” в Пловдив.

Няколко дни след инцидента (на 27 септември) група рокери направиха показно шествие в селото, а полицейските власти охраняваха ромската махала.

[caption id="attachment_425770" align="alignright" width="300"]Георги Рогачев не успя да излезе от комата Георги Рогачев не успя да излезе от комата[/caption]

Засиленото полицейско присъствие предотврати ексцесиите. Ромската група, пребила Георги Рогачев е била водена от 46-годишния Н.И. и 34-годишния И.С. Срещу двамата е образувано досъдебно производство. Те са задържани с полицейска заповед за неотклонение. Очаква се след смъртта на бизнесмена, по-малкият му брат, известен като Кольо Рогача да организира вендета срещу ромското малцинство в Розино. Запознати посочват, че Кольо Рогача, е с криминално минало. Дъщерята на Георги Рогачев е категорична, че покойният й баща не е бил убиец. Тя твърди, че до инцидента се стигнало след като ромите заредили гориво на бензиностанцията и не си платили сметката.

Първоначално Георги Рогачев се опитал да избегне конфликта, изпращайки ромите да си ходят и да платят на следващия ден. Вместо това обаче пиян ром опрял лопата във врата му и го заплашил. Тогава Рогачев взел пушката и произвел изстрел във въздуха в резултат, на което бил пребит от ромите. Дъщерята на Георги Рогачев разкрива, че враждата между баща й и ромите започнала заради стадо овце, което било държано в близост до бензиностанцията и се разнасяла ужасна воня. Поради тази причина бизнесменът Георги Рогачев е подал пет жалби в полицейското управление. В скандала е замесен и кметът на Розино, който издал на ромите името на жалбоподателя Георги Рогачев.

Семейството на зверски пребития бизнесмен е категорично, че няма да остави нещата така. Те искат справедлив процес, пише pik.bg.