Жесток скандал в БСП и Реформаторския блок

Жесток скандал в БСП и Реформаторския блок
5 (100%) 1 vote

Жесток скандал в редиците на БСП и Реформаторския власт

Битката за разпределение на държавните парите вече започна с пълна сила в БСП и Реформаторския блок. Това се двете партии, в които в момента текат най-ожесточени спорове. Въпреки, че в момента с приоритет е решаването на въпроса кои партии ще влязат в следващия парламент, политическите сили влязоха в конфликт и за разпределението на парите на народа.

Само за една година народните представители ще получат близо 33 милиона лева от държавния бюджет. Големите играчи вече спорят не само за това кой ще влезе във властта, но и кой колко ще прибере. Докато ГЕРБ, ДПС и Атака ще приберат сами субсидията си, не същото е положението с БСП и Реформаторския блок, тъй като последните две сили са в коалиция с няколко политически формации.

Реформаторския блок и БСП

Жестоки скандали в БСП и Реформаторския блок

Най-сериозни за сега са сътресенията в Реформаторския блок, тъй като там разпределението на държавните пари е неравномерно. Най-висока сума ще прибере партията на Меглена Кунева, последвана от ДСБ и СДС. Най-ощетени са двете най-малки партии БНД и ХДП, които няма да получат нито стотинка. Техните претенции са около 5-6 000 лева и по всяка вероятност ще ги получат, за да бъде потушено недоволството им, съобщава „Преса“.

Не по-различна е ситуацията в БСП. Към социалистите се присъединиха още 5 нови партии и скандалите за разпределяне на субсидии в БСП започнаха още преди изборите. Най-облагодетелствани от цялата тази ситуация се оказаха новите политически формации, които БСП успя да отмъкне от АБВ, тъй като те се оказаха с най-високи субсидии.

Те ще получат 2/3 от парите, които се полагат на всеки депутат като субсидия, а останалата една трета ще получи техният коалиционен партньор , в случая БСП, пише ПИК.

 

 

 

 

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар