Иван Искров отказва да разкрие одита на КТБ

Иван Искров отказва да разкрие одита на КТБ
5 (100%) 1 vote

Иван Искров категорично отказва да разкрие какво се съдържа в оценките и препоръките за КТБ

Иван Искров упорито крие информацията за фалиралата банка, въпреки искането на главния прокурор Сотир Цацаров

Иван Искров отказва да разкрие повече информация за одита на КТБ. Както знаете, всички одитни документи за банката на Цветан Василев бяха внесени в Централната банка вчера. Това беше съобщено и с официално съобщение от страна на Българската народна банка на официалната им интернет страница.

Иван Искров

Иван Искров

В одита се съдържа информация за балансовите позиции, а също и за издадените банкови гаранции на хора, които са клиенти на КТБ. Съвсем естествено, главният прокурор Сотир Цацаров поиска от Иван Искров да разкрие пълната информация от одита, в това число и състоянието на КТБ към момента.

Въпреки явния призив обаче, шефът на БНБ категорично отказа да изнесе каквито и да било данни, тъй като имал сериозни притеснения, че това ще разкрие доста нелицеприятни факти за състоянието на банката. А именно – огромният недостиг от капитали, който според запознати е в размер на милиарди левове, научиха от Агенция ПИК.

Заради отказа на Иван Искров да разкрие информацията от одита на КТБ нито клиентите на банката, нито прокуратурата са наясно какво точно се съдържа в оценките на експертите, какви са направените от тях препоръки и което е най-важното – ще бъде ли отнет лицензът на КТБ или банката на Цветан Василев ще бъде спасена.

Самият одит беше качен на сайта на Централната банка малко след 18 часа вчера, когато беше и последният срок за съставянето му. Той е окончателен и до края му трите одиторски компании трябва да представят на БНБ докладите си за състоянието на КТБ.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

3 коментара to “Иван Искров отказва да разкрие одита на КТБ”

 1. Daniel Mateev

  окт. 21. 2014

  явно ще се духа супата ама кОга се не знае

 2. Daniel Mateev

  окт. 21. 2014

  явно ще се духа супата ама кОга се не знае

 3. Angelina Mednikarova

  окт. 22. 2014

  Айде и тоя да се самоубива! Сигурно и той е болен от рак ?!

Добавете коментар