ГЕРБ ще преговарят отново със социалиститеГЕРБ ще проведат още консултации с БСП, реформаторите, Патриотичния фронт и АБВ

ГЕРБ ще преговарят отново с БСП за съставяне на правителство. От партията на Бойко Борисов обявиха, че ще проведат нов тур на консултации, този път само с избрани от тях политически сили. Изненадващо или не, сред тези сили са и социалистите, които по принцип се определят като най-големият политически опонент на ГЕРБ.

[caption id="attachment_425620" align="alignright" width="300"]ГЕРБ Бойко Борисов[/caption]

Въпреки това обаче победителите на проведените на пети октомври парламентарни избори са решили да опитат за втори път да намерят общ език с червените. Това обяви малко по-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Това се случи след националния форум на бившите управляващи. Освен с БСП, ГЕРБ ще се опитат за дискутират за втори път съставянето на правителство с Реформаторския блок, Патриотичния фронт и АБВ.

Преговорите ще започнат от Реформаторите, тъй като те са най-очакваният коалиционен партньор за ГЕРБ, изтъкна лидерът им Бойко Борисов. Той самият обаче няма да присъства на втория кръг на преговорите. На тях партията му отново ще бъде представена единствено от жени - Цецка Цачева, Румяна Бъчварова и Менда Стоянова. Борисов изтъкна, че той ще присъства едва когато преговорите са успешни и е подготвено споразумение за управленска коалиция, предават от vsekiden.com.

Бившият премиер е категоричен, че е необходимо да бъде създаден кабинет възможно най-скоро, тъй като нов служебен кабинет и провеждането на нови избори ще дестабилизира сериозно държавата. Борисов изтъкна още, че преднината на ГЕРБ пред втория и третия във вота е доста солидна, което показва ясното желание на българските избиратели следващото правителство да бъде оглавено именно от тях.

"Техните мандати са толкова по-малко, че няма как да се реализират без нас", категоричен е Бойко.