Иван Костов се опитва да събори партията на Меглена Кунева

Иван Костов, който е една от най-противоречивите политически фигури прави опит за нов удар, като крои планове за преврат.

Ударът на Иван Костов е насочен срещу Меглена Кунева и Бойко Борисов и ще бъде нанесен преди финала на втория кръг от преговори за съставяне на правителство. Твърди се, че за целта Иван Костов е съставил таен план, с който ще се опита да щурмува партията на Меглена Кунева. Командира вече е задействал сценария си съгласно, който бившата еврокомисарка да бъде отстранена от председателския пост с помощта на ренегатите Прошко Прошков и Христо Ангеличин. Припомняме, че преди Кунева да ги приюти в партията си, те дълги години бяха в ДСБ на Иван Костов.

[caption id="attachment_425557" align="alignright" width="300"]Иван Костов се опитва да събори партията на Меглена Кунева Иван Костов се опитва да събори партията на Меглена Кунева[/caption]

Към днешна дата Прошков и Ангелачин са крайно разочаровани от факта, че останаха извън пределите на 43-то Народно събрание и правят опити за отмъстят на Кунева за това. Интересът на двамата разочаровани ренегати съвпада с този на Иван Костов, който не може да преглътне горчивия хап, че Меглена Кунева ще бъде народен представител в новия парламент, а за капак на всичко изразява и готовност да влезе във властта като вицепремиер. Запознати посочват, че Иван Костов действа и по друго направление като вече е дръпнал конците на Радан Кънев и твърдо го е насъскал срещу Бойко Борисов.

През следващите дни Радан Кънев и верните му седем народни представители ще направят всичко, което е по силите им, за да обяснят пред обществото колко вредна би била коалицията между ГЕРБ и Реформаторския блок, още повече пък, ако тази коалиция излъчи за председател Бойко Борисов. От друга страна Радан Кънев знае много добре, че ако се проведат нови избори, едва ли ще успее да спечели и половината от вота от 5 октомври. От Реформаторския блок не скриват възмущението си от Радан Кънев, заявявайки, че основната му грешка е, че се доверява сляпо на Иван Костов и се опасяват, че ако продължава да го слуша, ще превърне РБ в бутикова партия, пише pik.bg.