Цветан Василев е изкупителна жертва, смята проф. Антоанета Василева

Половинката на злополучния банкер Цветан Василев проговори за плановете в КТБ.

Тя твърди, че най-добрият сценарий за банката е тя да бъде възстановена. По този начин проф. Антоанета Василева отговаря на въпроса за възможно най-добрия сценарий за развитие на КТБ. В интервю дадено за novinite.bg, половинката на Цветан Василев посочва, че в момента всички са губещи. На питане дали смята съпруга си за виновен, тя отговаря с въпрос: „Виновен в какво”.

[caption id="attachment_425549" align="alignright" width="300"]Цветан Василев е изкупителна жертва, смята проф. Антоанета Василева Цветан Василев е изкупителна жертва, смята проф. Антоанета Василева[/caption]

Съпругата на Цветан Василев призова да не се забравя, че презумпцията за невинност е фундаментален принцип в наказателното право и всеки един човек е невинен до доказване на противното пред съдебните власти. Тя посочи, че отправя този призив по повод фарсовото наказателно дело, скалъпено срещу Цветан Василев под диктовката на определени политически кръгове с цел унищожаването на КТБ. Антоанета Василева се жалва, че до момента семейството й не е било запознато с каквито и да било доказателства, свързани с процеса, който тече в момента. Обвиненията срещу Цветан Василев се базират на свидетели, чиито дълбочина на мисълта и почтеност, са твърде съмнителни, посочва Василева.

Тя припомни, че за някои от свидетелите срещу съпруга й вече е доказано, че са фалшифицирали подписи и документи. Съпругата на Цветан Василев е на мнение, че някой търси изкупителна жертва за грешките на прехода и най-удобно за много хора е това да е именно той. Междувременно Цветан Василев посочи, че БНБ за пореден път е доказала нежеланието си за водене на сериозна дискусия за преструктурирането на КТБ, която бе доведена до това състояние, благодарение на бездействията и действията на банковия регулатор. Този коментар мажоритарният собственик на КТБ написа в официалния си сайт. Цветан Василев е категоричен, че БНБ прибягва до абсурдни извинения, само и само да избегне изпълнението на задълженията, които са вменени по закон, пише pik.bg.