Цветелин Кънчев заяви, че ДПС използват ромите като барометър

Лидерът на „Евророма” Цветелин Кънчев разкри коварния план, който крои председателят на ДПС Лютви Местан.

Цветелин Кънчев посочи, че изявлението на лидера на ДПС, в което твърди, че мургавите братя масово избирали да гласуват за партията му, е свободно съчинение. Председателят на „Евророма” твърди, че Лютви Местан е направил опит да премери температурата на търпимостта на българския народ, използвайки ромската общност като барометър. Цветелин Кънчев определи действието на лидера на ДПС като „нечестно”.

[caption id="attachment_425544" align="alignright" width="300"]Цветелин Кънчев заяви, че ДПС използват ромите като барометър Цветелин Кънчев заяви, че ДПС използват ромите като барометър[/caption]

В ефира на Нова тв, Цветелин Кънчев призна в прав текст, че е имало време, в което ДПС е успявало да вземе голяма част от ромските гласове, но те са останали в миналото. Кънчев коментира, че в момента се създава сериозно напрежение по отношение на мургавите братя в България и посочи като пример най-големия квартал с ромско население – „Факултета”, където ДПС са получили едва 42 гласа от общо 12 хиляди гласоподаватели, пише „24 часа”. Цветелин Кънчев заяви, че подобно изявление (като това на Лютви Местан) кара ромите да бъдат още по-мразени в страната и поради тази причина се опитва да изпревари събитията, подчертавайки, че думите на Местан са неверни.

Преди броени дни Цветелин Кънчев заяви ясно в ефира на Би Ти Ви, че никой не може да купи истинския българин и истинския циганин. Тогава той посочи, че има двоен стандарт дори при купуването на гласове. Така например българският глас се купува за 50 лева, а този на ромите – едва за 20 лева. Една от жителките на ромската махала в Модерно предградие посочи, че преди изборите политиците не спират да обещават, че ще осигурят работа и по-добри условия на живот на ромите. За съжаление обаче тези думи остават само празни обещания. Цветелин Кънчев бе изключително разочарован от резултатите от Модерно предградие, където само пет души са гласували за „Евророма” и попита какво би могъл да направи за живеещите там, след като са се продали на различни партии, пише pik.bg.