Младен Михалев-Маджо гушна огромна сума от търговия с хранителни продукти

Няколко милиона от търговия със сирене, салами и кисели краставички си е докарал Маджо – сочи проверка на изданието „България днес”. Огромната сума е спечелена чрез една от фирмите на бившия бос на СИК „ММ Контакт”. В дружеството бившият бос на СИК през последните години е инвестирал натрупаните пачки в годините на силовото застраховане и рекет. Така вместо предлагане на „закрила” от рекетьорски банди Михалев върти мащабен бизнес с хранителни продукти – отбелязва изданието. Повечето от сделките минават именно чрез „ММ Контакт” – разкриват запознати. Дружеството на Маджо е регистрирано в София, но развива дейност в цялата страна. През последните няколко години компанията е ползвала множество хладилни складове в различни градове на станата. В тях фирмата на бизнесмена съхранява стотици тонове сирене, пържоли, колбаси и други хранителни продукти. Стоката се пласирала основно в малките квартални магазинчета и независими супермаркети в страната – разясняват запознати с фирмената дейност.

[caption id="attachment_425543" align="alignleft" width="300"]Младен Михалев-Маджо Маджо вече върти легален бизнес[/caption]

За успеха на бизнеса помагали и някогашните връзки на Младен Михалев с добре облечените бизнесмени от миналото. Днес повечето от кадрите на бившите силови групировки като СИК и ВИС успешно са избелели имиджа си на силови босове, а парите им са инвестирани в търговия. С тяхна помощ собствениците на търговските обекти били убеждавани, че складовете на сикаджията са най-добрият доставчик на стока. Финансовите документи на фирмата на Маджо „ММ Контакт” показват, че подобен метод на мениджмънт е повече от успешен. Така дружеството без проблеми е натрупало над 7 млн. лв. печалба – показва публикуваният отчет на фирмата в Търговския регистър. Чрез „ММ Контакт” Младен Михалев е акционер и в дружеството за обучение на чужди езици „Контакт лърнинг център”. Съдейки по името на фирмата, основният метод на обучение, прилаган там, е нашумелият в последните години „е-лърнинг”. За разлика от традиционните учебни зали, при него курсистите усвояват езика дистанционно чрез интернет.