Яне Янев твърди, че някои партии кроят коварен капан на ГЕРБ

Лидерът на РЗС Яне Янев направи сензационно разкритие за ГЕРБ.

От твърденията на Яне Янев става ясно, че в съвсем скоро време партията на Бойко Борисов може да се озове в капан, организиран от Реформаторите, Патриотичния фронт, ББЦ.

Яне Янев е категоричен, че политическите партии за пореден път са показали, че са изключително слаби и не са готови да управляват страната. Отдавна е зейнала огромна пропаст между обществото и т.нар. политическа класа.

[caption id="attachment_425528" align="alignright" width="300"]Яне Янев твърди, че някои партии кроят коварен капан на ГЕРБ Яне Янев твърди, че някои партии кроят коварен капан на ГЕРБ[/caption]

Според лидера на РЗС целта на първия тур на преговорите между политическите партии за съставяне на правителство е имал една цел – политическите договорки да се разточат във времето. Яне Янев твърди, че истинският тест тепърва предстои. Това, което прави впечатление е, че до момента никой не споменава за водени преговори за шеф на Народното събрание, както и какви са критериите за този пост.

Яне Янев смята, че не може да се говори за правителството и неговата програма, а в същото време никой нищо да не споменава за начина, по който ще функционира парламентаризма в страната, който е основополагащ. Председателят на РЗС има сериозни съмнения, че някои от партиите, преговарящи с ГЕРБ са лицемерни и непочтени и този факт ще лъсне още в първия ден на свикването на 43-я парламент. Яне Янев обяви сензационно, че има чувството, че тези партии готвят много коварен капан на ГЕРБ. По всяка вероятност този капан ще бъде осъществен при избора на председател на Народното събрание.

Според Яне Янев, ако кандидатурата на Цецка Цачева бъде подкрепена от по-малко от 121 депутати, без гласовете на ДПС, то това ще отключи огромна вълна от негативно говорене срещу партията на Бойко Борисов и това ще ги принуди да преминат в оправдателен режим, че не са се договаряли с ДПС и не зависят от тази партия. Политикът твърди, че точно това е в основата на капана, тъй като някои депутати от РБ, ББЦ и ПФ смятат да натиснат бутона „въздържал се” при избора на председател на новия парламент, за да покажат на ГЕРБ, че не могат да създадат правителство без тях, пише pik.bg.