Истината за бургерите в Макдоналдс (Бихте ли опитали отново?)

Истината за бургерите в Макдоналдс (Бихте ли опитали отново?)
2.5 (50%) 2 votes

Макдоналдс опровергаха слуховете за розово желе и човешко месо в храната си, но бихте ли яли тези бургери отново?

Макдоналдс за първи път отвориха вратите на една от фабриките си, за да покажат как приготвят прословутите си бургери. Компанията, която често е обект на атаки, отвори вратите на цеховете си за производство на бургери, само и само да докаже, че те са от истинско месо.

Признаваме си, след това, което видяхме, вярваме им за месото, но едва ли бихме хапнали хамбургери отново!

Камерите на телевизионния екип, допуснат да снима показах как месото се доставя в огромни найлонови чували. След като се изсипва на лентата, то се кълца и смила, докато стане на кайма. От компанията уверяват, че използват сто процента чисто говеждо месо. Смляното месо де овкусява, като твърдят, че не слагат консерванти, за да издържи по-дълго, след което се оформя на бургери, които се замразяват и се изпращат по отделните обекти.

Макдоналдс разкриха как правят бургерите си

Макдоналдс разкриха как правят бургерите си

От производствения отдел на Макдоналдс признават, че са използвали и някои доста необичайни съставки в определен период от време. Сред тях е и азодикарбонамид, използван в индустрията, включително в някои нехранителни продукти, като йога постелки. „В резултат на това някои хора предполагат, храната съдържа каучук или пластмаса, или, че съставката не е безопасна. Това просто не е така. Помислете за солта: солта, който използвате във вашата храна у дома е вариация на солта, която се използва за размразяване на тротоара. Същото е вярно на ADA – може да се използва по различни начини.“, казва Кевин Нювел, един от директорите на компанията.

Макдоналдс също така признават за използване на хормони на растежа при животните , като казват „По-голямата част от добитъка ни дава говеждо месо, а животните се третират с хормони, което е често срещана практика в САЩ, а фермерите го използват за насърчаване на растежа.“

След всичко, което научихте дотук, бихте ли яли бургери отново?

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар