ГЕРБ и Патриотичният фронт са готови с програмата си за съвместно управлениеГЕРБ и Патриотичният фронт преговаряха в продължение на четири часа

ГЕРБ и Патриотичният фронт постигнаха съгласие за общо управление. Както се и очакваше, преговорите между двете партии бяха повече от успешни и те се разбраха да подпишат споразумение за участие в следващия кабинет. Въпросното споразумение има ролята на програма, която задължително трябва да бъде валидна по време на целия мандат.

[caption id="attachment_425372" align="alignright" width="300"]ГЕРБ и Патриотичният фронт се разбраха ГЕРБ и Патриотичният фронт се разбраха[/caption]

Преговорите между ГЕРБ и Патриотичният фронт бяха днес и продължиха малко повече от четири часа. Една от представителките на партията на Бойко Борисов - Румяна Бъчварова, уточни, че от Фронта признават правото им, като най-голяма политическа сила, да излъчат кандидат за министър-председател, който те самите преценят, както и за председател на Народното събрание.

Бъчварова е убедена, че формулата за управление, до която са стигнали, по време на преговорите днес, е правилната и че от Патриотичния фронт ще ги подкрепят по време на целия мандат, което гарантира едно стабилно управление за страната, предават от vsekide.com.

Основата на следващия кабинет, за която се договориха ГЕРБ и Патриотичният фронт е в подписаната програма да бъде заложено изискване всички следващи кадрови назначения да бъдат съобразени единствено и само с качествата на кандидатите, а не с тяхната политическа и партийна обвързаност.

Между двете партии предстоят нови срещи, на които да бъдат обсъдени в детайли партийните им програми. Красимир Каракачанов, съпредседател на Патриотичния фронт обясни, че когато става въпрос за интересите на държавата, партиите трябва да загърбят различията си и да помислят за това, което ще е най-доброто за страната.

Той изтъкна още, че партията му е готова на консенсус и ако се наложи, ще преговаря и с представители на други политически формации.