Колонизирането до Марс пред провал! (Вижте причините)

Гласувайте за статията

Колонизирането на Марс пред провал, хората не биха издържали повече от 68 дена

Смелите доброволци готови да заминат на Марс, като част от проекта на холандската фондация Mars One, биха починали след 68 дни, съобщиха учени. Колонизирането на червената планета може да се окаже пълен провал, след последните изследвания свързани с инициативата.

Петима студенти от престижния институт по технологии в Масачузетс са стигнали до този извод след анализ на научни данни свързани с проекта за заселване на Марс, който ще се излъчва като живо риалити шоу.

„Първият човек, който пристигне там би починал от задушаване след 68 дни престой на Марс“, се казва в изследването на студентите. Те защитават теорията си с публикуван на 35 страници анализ. Взети са предвид графични данни и математически формули за ресурси за кислород, храна и технологии, определяни като достатъчни за тази мисия. В проучването се казва, че растенията, които биха отглеждали на червената планета, би произвеждала твърде много кислород, а в същото време все още не е разработена технология за създаване баланс в атмосферата на Марс.

Мисията до Марс пред провал

Мисията до Марс пред провал

Покрай това, заселниците ще са още по-зависими от доставките от Земята, а изпращането на храна до там би струвало най-малко 4,5 милиарда долара. Тази сума ще се увеличава и с изпращането на други лица.

Mars One е проект на холандеца Бас Лансдроп и има за цел до 2024 г. да бъде изпратен екип от четирима доброволци на Марс без възможност за връщане на Земята.

Холандската фондация само през септември трябваше да избира между повече от 200 000 кандидати за проекта, който ще изглежда като ТВ риалити шоу излъчвано от червената планета.mars 2

След първите тестове бяха избрани 1058 души, сред които 586 мъже и 472 жени на средна възраст от 35 години.

До 2015 г. между шест и десет отбора от по четирима души ще бъдат подготвени за заминаване, посочва фондацията.

Първо ще бъде изпратено най-подготвения екип, който на място трябва да намери източник на кислород, вода и да започне да засаждат растения. Вторият екип ще бъде изпратен през 2028 година. Целият проект на фондацията ще струва повече от 6 милиарда долара, но след анализа на студентите, може и да се окаже прекратен.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар