Волен Сидеров напусна срещата при президента

Лидерът на националистическата партия „Атака” – Волен Сидеров сътвори нов скандал.

Той заяви, че е напуснал консултациите при държавния глава Росен Плевнелиев, след като било отказано да се излъчват пряко по националните медии. Волен Сидеров остана на срещата между Росен Плевнелиев и парламентарно представените партии едва 10 минути. Председателят на националистическата партия обяви, че са настояли предложението им да бъде гласувано. Президентът обаче категорично отказал и след като никой друг не се обадил, Волен Сидеров сметнал, че трябва да напуснат срещата, тъй като нямат място в това задкулисие. Той допусна, че вероятно са се договорили предварително парламентът да бъде свикан по-следващата седмица.

[caption id="attachment_425237" align="alignright" width="300"]Волен Сидеров напусна срещата при президента Волен Сидеров напусна срещата при президента[/caption]

Волен Сидеров посочи, че ако срещата им с ГЕРБ не се излъчва директно по медиите, също няма да участват. Той бе категоричен, че не може да преразказва това, което е говорено час-два или четири часа, както е било при БСП. Волен Сидеров се обяви за прозрачност и допълни, че екипът на „Атака”, който ще бъде изпратен за преговори с ГЕРБ вече е сформиран. Националистът поиска от ГЕРБ да предложат прозрачност, а не задкулисие. Той даде ясно да се разбере, че не отиват да преговарят с ГЕРБ, за да искат министерски места, както направиха други партии.

Волен Сидеров е на мнение, че ГЕРБ вече са успели да докажат колониалното си поведение, допълвайки, че за тях най-важно е било санирането. Националистът се жалва, че ГЕРБ не желаят да разговарят за цената на тока и редица други наболели социални проблеми. Той се обяви категорично за прозрачност, за да може всеки желаещ да включи телевизора си и да види какво е казал Бойко Борисов и какво Волен Сидеров. В заключение Волен Сидеров посочи, че когато е излизал от срещата са започвали да говорят представителите на ГЕРБ, които са обявили, че каквото каже държавният глава Росен Плевнелиев, това ще е, пише Блиц.