Отправена е нова заплаха за живота на Цветан Василев

Адвокатът на Цветан Василев – Константин Симеонов хвърли нова бомба в ефира на Нова тв.

Той обяви в прав текст, че има нова опасност за живота на банкера, допълвайки, че се готви физическа саморазправа с него. Константин Симеонов не бе много словоохотлив и единственото, което издаде по случая е, че поръчката за саморазправа с Цветан Василев не идва от България, а от друга държава.

[caption id="attachment_425233" align="alignright" width="300"]Отправена е нова заплаха за живота на Цветан Василев Отправена е нова заплаха за живота на Цветан Василев[/caption]

Оказва се обаче, че докато вложителите в КТБ мизерстват и са в паника за спестяванията си, Цветан Василев тъне в лукс. Злополучният банкер е собственик на поредица палати, сред които и в Женева. В същото това време клиенти на КТБ не могат да си изтеглят средствата, за да си купят животоспасяващи лекарства. Очевидно обаче този факт изобщо не трогва Цветан Василев, който изпраща писмо след писмо от петзвездния хотел в Белград. Явно преди да се покрие в чужбина, Цветан Василев се е погрижил добре за цялата си фамилия, която притежава корона от имоти както в страната, така и зад граница.

Само няколко месеца преди КТБ да бъде поставена пред специален надзор, половинката на Цветан Василев – Антоанета Василева, която е преподавател по икономика в УНСС е закупила луксозна вила в кантон в Женева за „скромната” сума от 20 хиляди евро. Тази информация обаче бе категорично опровергана днес в ефира на Нова тв от адвоката на Цветан Василев - Константин Симеонов. Симеонов бе категоричен, че затварянето на КТБ е изключително добре планирана акция, целяща да опетни името на клиента му.

Междувременно финансистът Кольо Парамов обяви в ефира на bTV, че цената на изкуствения фалит на аферата КТБ ще възлезе на 10 милиарда лева. Той определи ситуацията в България като бездържавност и безправност, а за капак Управителният съвет на БНБ не прави нищо сериозно. Според финансиста КТБ върви към фалит. В заключение той посочи като абсурдно Йордан Цонев да се занимава със спасяването на КТБ и допълни, че все едно Хитлер да пише закон за спасяването на евреите, пише pik.bg.