Мая Манолова твърди, че фамилията на Станишев е диктувала в БСП

Червеното острие Мая Манолова призна скандална истина за БСП.

Тя изплака, че партньорството им на тъмно, под натиска на задкулисните интереси и на ДПС, БСП си е провалило облика. Мая Манолова обаче така и не посмя да хвърли цялата тежест на вината върху бившия председател на червените редици Сергей Станишев. Зам.-председателят на 42-то Народно събрание посочи, че е най-удобно да бъде обруган един лидер, когато се превърне в редови социалист. Според нея вината за краха на БСП е на ръководството на партията. Въпреки това тя е убедена, че е имало хора от близкото обкръжение на Сергей Станишев, които са оказвали влияние върху политиката на партията.

[caption id="attachment_425217" align="alignright" width="300"]Мая Манолова твърди, че фамилията на Станишев е диктувала в БСП Мая Манолова твърди, че фамилията на Станишев е диктувала в БСП[/caption]

Мая Манолова бе категорична, че ако страната ни влезе в спиралата избори след избори, това ще доведе до пагубни последствия, тъй като инвестициите ще спрат и бизнесът ще удари фалит. Червеното острие посочи, че решението за подкрепата на БСП за нов кабинет трябва да бъде взето след широко обсъждане в партията, а не от тесния кръг на ръководството. Тя е на мнение, че е малко вероятно БСП все пак да се съгласят да управляват с ГЕРБ предвид множеството различия помежду им. Мая Манолова заяви, че е невъзможно БСП да отстъпи от ангажимента си да бъдат увеличавани доходите на хората. Предвид ширещата се мизерия е невъзможно да бъдат замразени минималните заплати, майчинските и социалните помощи. Разбира се в това число влиза и цената на тока.

Мая Манолова бе категорична, че БСП няма да де съгласи на ново увеличение на електричеството. Освен това червеното острие посочи, че трябва да бъде продължена държавната подкрепа за регионите, подчертавайки, че България не е София. Мая Манолова отправи призив към ръководството на ДПС и в частност към Лютви Местан да оттеглят Бат Сали като народен представител от Кюстендил. Тя подчерта, че назрява сериозен бунт, който може да взриви етническия мир. В заключение тя посочи, че ДПС винаги са поставяли тяснопартийния си интерес на първо място, без да ги интересува публичният им образ, пише faktor.bg.