БСП може да влезе в немислимо до момента единство, за да се спаси от затъванеБСП ще се обедини с другите две леви партии на идеен принцип

БСП може да предприеме неочакван и на пръв поглед немислим ход, само и само да успее да задържи подкрепата на избирателите си. Има вероятност социалистите да се обединят с АБВ на Георги Първанов и формацията на Татяна Дончева Движение 21. Макар да обявяват двете новосформирани формации, че се опитват да разцепят столетницата и да крадат избирателите им, червените като нищо да прибегнат до вариант за общо формирование.

[caption id="attachment_425210" align="alignright" width="300"]БСП може да се обедини с АБВ и Татяна Дончева БСП може да се обедини с АБВ и Татяна Дончева[/caption]

Прогнозата идва от Бриго Аспарухов, бивш червен депутат и настоящ член на червения пленум. Той е убеден, че трите формации ще се обединят заради сходството в идеите си, тъй като не само в БСП, но и в АБВ има достатъчно хора, притежаващи опит в сферата на политиката. А това ще е от огромна полза за избирателите.

Аспарухов не скри и задоволството си от факта, че от ГЕРБ са поели инициатива да водят преговори с всички политически сили, влезли в Парламента. Генералът отправи специална похвала към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов заради това решение - негово и на колегите му.

Според Аспарухов този подход е правилен, тъй като България вече си е патила от експертни кабинети. Червеният генерал нямаше как да пропусне и острото изказване, което Владимир Жириновски направи по адрес на българския президент Росен Плевнелиев.

Аспарухов намира поведението на руснака за прекалено крайно, най-малкото защото засяга честта и достойнството на един държавен глава. Което пък е недопустимо, предават от vsekiden.com. "Всяко едно подобно действие трябва да бъде приемано с осъждане", категоричен е червеният Аспарухов.