Михаил Миков не изключва възможността БСП да подкрепи кабинет на ГЕРБ

Михаил Миков хвърли неочаквана бомба след вчерашните преговори с ГЕРБ.

Михаил Миков заяви, че е възможно да има промяна в позициите на всички партии и не отхвърли изцяло възможността БСП да подкрепи кабинета на ГЕРБ въпреки многото различия. Той подчерта, че на този етап е повече от очевидно, че няма причина да се смята, че някоя от двете партии ще отстъпи позициите си след вчерашните консултации. Това стана ясно от думите на Михаил Миков след заседанието на Изпълнителното бюро на партията, на което бяха обсъдени провелите се вчера консултации между БСП и ГЕРБ за съставяне на правителство.

[caption id="attachment_425167" align="alignright" width="300"]Михаил Миков не изключва възможността БСП да подкрепи кабинет на ГЕРБ Михаил Миков не изключва възможността БСП да подкрепи кабинет на ГЕРБ[/caption]

Михаил Миков посочва, че БСП дава позитивна оценка на заявената позиция и работата на техните представители по време на консултациите. Той обаче подчерта, че въпросът не опира само до финансова и политическа стабилност в страната и допълни, че социалната стабилност също не е за пренебрегване, пише Информационна агенция „Фокус”. Председателят на БСП обясни, че по време на консултациите е бил поставен въпросът БСП да отстъпи позициите си. Михаил Миков обаче уточни, че първо трябва да се изчака да приключат консултациите с останалите партии, за да се изясни към какво мнозинство се стреми партията-потенциален мандатоносител.

По отношение възможността за промяна на позициите на БСП, Михаил Миков коментира, че е възможна такава промяна в позициите на всички партии, а що се отнася до БСП – ще продължи да поддържа необходимостта от стабилност и национално отговорни решения. Михаил Миков бе запитан от журналисти дали съществува вероятност при гласуване на кабинета БСП да гласува „за” правителството на Бойко Борисов. Той отговори на въпроса с въпрос, питайки дали е сигурно, че ще се стигне до гласуване на кабинет. Председателят на БСП припомни, че на този етап все още няма връчен мандат и официално оформено парламентарно мнозинство, за да се поставя въпросът за гласуване на кабинет, който идва чак след тези подробности, пише pik.bg.