Искат да отнемат незаконно лиценза на КТБ

Изпълнителните директори на КТБ, които бяха временно отстранени от длъжност алармираха за поредните шашми, които се извършват в банката.

Те твърдят, че се правят опити да бъде отнет незаконно лиценза на КТБ. Изпълнителните директори на КТБ са изпратили писмо до отговорните институции и всички партии, които имат представителство в 43-то Народно събрание, в което посочват, че състоянието на активите на банката продължава да се влошава в резултат на начина, обхвата и обема на специалния надзор. Освен това те алармират, че банката е на път да бъде съсипана заради забавеното провеждане на оздравителните мерки от страна на БНБ и квесторите.

[caption id="attachment_425111" align="alignright" width="300"]Искат да отнемат незаконно лиценза на КТБ Искат да отнемат незаконно лиценза на КТБ[/caption]

Отстранените изпълнителни директори на КТБ са категорични, че е недопустимо да бъдат предприети мерки по отнемането на лиценза на банката, тъй като докладът на квесторите за текущото й състояние сочи, че капиталът е положителен. На практика този факт изключва автоматично прилагането на мерки, различни от оздравителните. По-рано днес бившият министър на културата Вежди Рашидов, който също е лично засегнат от скандала около КТБ взриви ефира на Нова тв. На въпроса кой е разклатил КТБ, Вежди Рашидов отговори категорично, че отговор трябва да дадат МВР, ДАНС и главният прокурор. Според него, медиите са направили истински миш-маш от казуса КТБ. Рашидов е възмутен от поведението на шефа на БНБ, който според него „мълчи безотговорно като комунист пред разстрел”.

Вежди Рашидов призова мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев да престане да пише „любовни писма”. Бившият министър на културата прогнозира, че съвсем скоро Цветан Василев ще помаха на клиентите на КТБ от Кейптаун. В заключение Вежди Рашидов посочи, че веднага след като върна гарантираните депозити от два млрд. лева, над КТБ ще надвиснат „пеликани”, които ще искат да вземат активите в размер на десет млрд. лева. Той прогнозира, че в бъдеще КТБ ще се превърне в киста за всяко едно правителство, пише pik.bg.