ДПС за пореден път показаха, че са готови на всичко, само и само да са във власттаДПС обявиха, че ще подкрепят правителство, оглавено от Бойко Борисов

ДПС не спират с тарикатските си ходове. След като в продължение на години твърдяха, че работят най-добре с БСП, партията на Лютви Местан се извъртя рязко. Само и само да се добере до властта. Лидерът на ДПС обяви, че партията му ще подкрепи кабинетът, който в момента редят от ГЕРБ.

[caption id="attachment_425077" align="alignright" width="300"]ДПС готови да подкрепят ГЕРБ ДПС готови да подкрепят ГЕРБ[/caption]

По думите на Местан това щяло да се случи без никакви условия от страна на Движението за права и свободи, тъй като единствената им цел била България да има стабилно управление. Т.е. ДПС са категорични, че ще подкрепят управление, начело на което е Бойко Борисов. Въпреки, че допреди няколко месеца плюеха по бившия премиер и партията, оглавявана от него.

Очевидно обаче в момента ситуацията е доста различна и от ДПС желаят да се докопат до властта. Въпреки заявленията на Местан, че съпартийците му няма да настояват да получават ръководни постове. Бойко Борисов обаче заяви, че няма да създаде кабинет, подкрепен единствено от етническата партия.

Основен вариант за коалиционен партньор на ГЕРБ са Реформаторския блок и Патриотичния фронт. Последните обаче не се харесват на ДПС и Местан заяви, че ако те влязат в коалиция с партията на Борисов, ДПС със сигурност ще откажат да подкрепят кабинета, научиха от vsekiden.com.

Бойко Борисов обаче категорично отхвърли възможността да управлява подкрепен единствено от ДПС, както иска Лютви Местан. Представители на двете партии ще се срещнат утре, за да обсъдят именно възможността за съвместно управление.

Припомняме ви, че възможна коалиция между двете партии се заговори още преди няколко месеца, когато Бойко Борисов и Лютви Местан се срещнаха на неформален разговор.